AktuelnoVesti

Električni automobili se manje koriste

1.2KPregleda

Klasičnim automobilom godišnje u proseku 20.500 km, električnim 14.579

 

 

 

Američki iSerCars u svojoj studiji dolazi do zanimljivih podataka o prosečnoj pređenoj kilometraži vlasnika električnog automobila u Americi. On godišnje pređe svojim EV oko 14.579 km, otkriva ova studija.

 

 

Električni automobili se voze 29% manje nego što prosečan vlasnik vozila s unutrašnjim sagorevanjem pređe godišnje. 

 

 

Za isto vreme vlasnici vozila sa unutrašnjim sagorevanjem pređu 20.532 odnosno 4.000 kilometara više u proseku. 

 

 

 

 

Četiri najbolja električna vozila u Americi po prosečnoj godišnjoj pređenoj udaljenosti su Teslini modeli, sa svojim velikim SUV-om, Modelom X, koji je na vrhu liste 16.702 kilometara godišnje.

 

 

 

 

Vozači Tesle su najbliži ponašanju u vožnji tradicionalnih vlasnika automobila“, rekao je Karl Brauer, izvršni analitičar iSeeCars-a. “Bez Tesle, prosečni broj kilometara za vozače električnih vozila bi pao s 14.579 km na 10.813 km“. 

 

 

Verovatno postoji niz razloga za ovu razliku, uključujući relativno mali broj vlasnika električnih vozila, njihov položaj drugog vozila i novost tehnologije.

 

 

Međutim, iSeeCars ističe da domet verovatno ima veliki uticaj na ove rezultate. Za početak, broj kilometara koje vozilo pređe u godini je snažno povezan s tim koliko daleko može da pređe po punjenju.

 

 

Posmatrajući 3 godine stare električne automobile, vidimo da su vlasnici električnih vozila voljni da voze dodatnih 40 km godišnje za svaki kilometar dometa koje njihov EV nudi“, rekao je Brauer. To znači da je električnim vozilima u proseku potrebno dodatnih 259 km dometa da bi se dostigla godišnja udaljenost vožnje od 20.532 km koju vidimo kod tradicionalnih vozača na pogon s unutrašnjim sagorevanjem“.

 

 

BONUS VIDEO: Kako da se vozite potpuno besplatno 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery