AktuelnoF1Vesti

Džordž Rasel vozi u Bahreinu umesto Luisa Hamiltona

2.02KPregleda

Vozač Williamsa, Džordž Rasel, zameniće Luisa Hamiltona u bolidu Mercedesa na stazi Sakir ovog vikenda, budući da je novopečeni šampion pozitivan na Kovid-19

 

Williams, koji koristi Mercedesove motore, složio se s tim da dvadeset dvogodišnji Britanac „upadne“ u kokpit „srebrne strele“. Inače, Raselovo mesto u britanskom timu će popuniti rezervni vozač, Džek Ejtken.

 

Rasel ima važeći ugovor s Williamsom do kraja 2021., ali ga vodi Mercedes, s obzirom da ima odvojeni dugoročni ugovor sa svetskim šampionima.

 

Kada su izbile vesti o tome da je Hamilton pozitivan na koronavirus, Mercedes se obratio Williamsu s pitanjem da li je Rasel dostupan. Kada je sve dogovoreno, dva tima su potvrdila njegov nastup.

 

Nije jasno da li postoji opcija da Rasel dobije mogućnost da vozi za Mercedes i u Abu Dabiju, ukoliko Hamilton ne bude imao negativan test na Kovid-19 na vreme.

 

„Najpre, želim da izrazim ogromnu zahvalnost svima u Williamsu što su mi pružili ovu mogućnost“, rekao je Rasel. „Možda ću nositi drugačiji trkački kombinezon ovog vikenda, ali ja sam vozač Williamsa i navijaću za moj tim sve vreme.

 

Ovo vidim kao veliku šansu da naučim nešto od najboljeg tima na gridu i vratim se kao bolji vozač, s još više energije i iskustva, uz pomoć kojih ću pomoći Williamsu da napreduje. Veliko hvala i Mercedesu što mi je pružio poverenje.

 

Očigledno je da niko ne može da zameni Luisa, ali daću sve od sebe za tim u njegovom odsustvu od onog momenta kada sednem u automobil. Želim mu što brži oporavak.“

 

Šef Mercedesovog tima, Toto Volf, je dodao: „Na prvom mestu, želim da zahvalim našim lojalnim partnerima iz Williamsa na saradnji i razumevanju, kao i na tome što su dozvolili Džordžu da se trka za Mercedes ovog vikenda.

 

Razgovori s timom su bili pozitivni i pragmatični, što su ključni faktori u postizanju dogovora.“

 

Ovo je velika šansa za Rasela da konačno dođe do poena u Formuli 1. U dosadašnjih 36 nastupa mu to nije pošlo za rukom, pre svega zbog Williamsove nekonkurentnosti. U kvalifikacijama je nadmašio obojicu timskih kolega, i Roberta Kubicu i Nikolasa Latifija, na svim trkama u kojima je učestvovao.

 

Raselu Mercedesov tim ne predstavlja nepoznanicu. On je kompletirao četiri dana testiranja sa svetskim šampionima, s tim što je poslednji put vozio „srebrnu strelu“ u Bahreinu prošle godine.

 

Mnogi ga smatraju potencijalnom zamenom za Valterija Botasa 2022., a u subotu i nedelju će imati priliku da s njim odmeri snage.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Zašto stalno pišete:“Srebrne Strele“ kada je Hamilton sledbenik terorističku ANTIFA i rasističku „Crni životi su važni“ obojio u crno.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery