970_250_eko
Vesti

“Drag” okršaj modela Lamborghini Urus i Murcielago!

Video

Lamborghini Urus VS. Murcielago
603Pregleda

Murcielago je nekada bio perjanica kompanije Lamborghini, ali se ta titula 2011. godine prenela na Aventador. Međutim, uprkos tome, stariji model je i dalje veoma interesantan. I dalje izgleda i zvuči odlično, a njegov atmosferski V12 agregat zapremine 6,5-litara i te kako zna da podigne adrenalin i da pruži uzbudljivo vozačko iskustvo.

Lamborghini Urus VS. Murcielago

Od kako je Murcielago prestao da se proizvodi, mnogo toga se desilo u italijanskom proizvođaču automobila. Aventador je dobio nekoliko “osveženja” i specijalnih varijanti, a najnovija i najpoželjnija je ona koja nosi oznaku SVJ.

Međutim, ono što je možda još važnije jeste činjenica da je Lamborghini na tržište lansirao model Urus. Reč je o drugom SUV modelu te kompanije (prvi je LM002), koji kombinuje “dušu” super automobila i telo SUV-a.

Nedavno je snimljena jedna “drag” trka u kojoj su snage odmerila upravo ova dva automobila. Trka je održana negde u Nemačkoj, tokom specijalnog događaja na kojima su se utrkivali brojni modeli. Na drugom minutu video snimka ispod teksta možete videti ovu trku.

Kada je reč o performansama, Urus poseduje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 641 KS (478 kW). Zahvaljujući njemu, ovaj super SUV iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,6 sekundi. To je za samo dve desetinke sporije od vremena koje je za isto ubrzanje potrebno modelu Murcielago. Uprkos tome što je stariji model za 450 kilograma lakši.

Izvor: Youtube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery