Vesti

FCA grupacija iznenada povukla ponudu za spajanje sa kompanijom Renualt!

Propali pregovori

Predsednik FCA grupacije Džon Elkan
1.34KPregleda

Kao grom iz vedra neba sinoć je stigla vest da je FCA grupacija iznenada povukla svoju ponudu za spajanje sa kompanijom Renault.

FCA grupacija i Renault

Naime, kasno sinoć je FCA objavila saopštenje za medije. U njemu se navodi i sledeće: “Politička situacija u Francuskoj je trenutno takva da ne dozvoljava da se spajanje uspešno završi”.

Međutim, Wall Street Journal prenosi da to nije jedini razlog zbog kog je ponuda povučena. Pozivajući se na neimenovane izvore, ugledni žurnal preneo je da razlog za povlačenje ponude kompanija Nissan. Naime, dva predstavnika japanskog proizvođača u odboru kompanije Renautl su bila suzdržana prilikom glasanja o spajanju. Iz tog razloga su i FCA i Renault postali zabrinuti da će se Nissan povući iz Alijanse čiji je deo već duže vreme.

Sa druge strane, New York Times prenosi da je predsednik kompanije Renualt, Žan Dominik Senard pokušavao da na sve načine ubedi članove odbora u prednosti koje bi spajanje donelo. Iz tog razloga su se održavali brojni i dugi sastanci u sedištu kompanije. Međutim, to nije uradilo plodom. Navodno je vlada Francuske ponovo tražila odlaganje glasanja.

FCA grupacija i Renualt

Zbog toga je FCA grupacija odlučila da više ne čeka. Sinoć je potvrđeno da ponuda više nije aktuelna. Podsetimo, FCA je zvaničnu ponudu kompniji Renault predala 26. maja.

“Odbor FCA grupacije, pod vođstvom Džona Elkana je odlučio da povuče svoju ponudu za spajanje. Nastavićemo da radimo i ispunjavamo svoje obaveze kao jedinstvena kompanija.”, navodi se između ostalog u saopštenju.

FCA grupacija i Renault

2 Komentara

  1. Rekao bih da ljudi na visokim pozicijama imaju super moći, super viziju, itd… Međutim, to su samo šarlatani koji sebe znaju nahvaliti drugim šarlatanima koji kroz njih vide sebe kad su bili mladi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery