AktuelnoVesti

Direktor Mazde kritikuje političare

1.41KPregleda

Električna energije je jedan put, ali nije jedini! Političari se umešali gde im nije mesto, tvrdi izvršni direktor Mazde za Evropu

 

 

 

Izvršni direktor Mazdine za Evropu, Martijn ten Brink, osuđuje političare zbog prisiljavanja proizvođača automobila da prodaju i razvijaju samo električna vozila i ignorišu druge potencijalne pogonske sklopove s nultom emisijom štetnih gasova.

 

 

Korporacijski odgovor je da ćemo biti spremni za sve zakone koji će biti na snazi”, rekao je ten Brink za Top Gear kao odgovor na zabranu prodaje novih automobila s motorom s unutrašnjim sagorevanjem 2035. godine.

 

 

Ali meni je lično izuzetno teško da shvatim, ne zato što ne volim električna vozila, ali ono što smatram sramotom jeste to što smo se odlučili za tehnologiju, a obično najviše inovacija dolazi kada postavite cilj, ali ne kažete inženjerima i programerima kako do njega doći”, dodao je.

 

 

 

 

Imam problem s činjenicom da su političari odlučili kako do toga doći i da je rešenje samo u električnim automobilima. Zar ćeš jednostavno odbaciti sve ostalo? Čak i ono za što još ne znate da postoji? Mislim da je to sramota političara. To nije njihov posao. Njihov je posao zahtevati budućnost s nultom emisijom, ali kako ćete do nje doći treba se oslanjati na preduzetništvo i kreativnost”, rekao je ten Brink.

 

 

Kao poređenje je povukao raspravu oko standardnih USB-C punjača za mobilne telefone „Sada kada svi moramo da koristimo USB-C priključke, to je ujedno i kraj inovativnost i u pogledu povezivanja uređaja“ smatra on.

 

 

Japanci su takođe postavili ciljeve za neutralizaciju ugljenika, ali oni uključuju određena biogoriva i zeleni vodonik, i voljni su da probaju stvari koje su nove, ali možda još nisu tu. Ovde svi prestaju da ulažu u te tehonologije jer zakon to ne dozvoljava i mislim da je to velika greška. Mislim da je prodaja samo vozila s nultom emisijom do 2035. u redu, ali da moraju biti električna s baterijama, mislim da je to šteta”, zaključio je Martijn ten Brink.

BONUS: MAZDA KOJA NEĆE NIKAD BITI ELEKTRIČNA

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery