AktuelnoEco GreenVesti

Debitovao BMW i4 s 530 konja i 590 kilometara dometa (VIDEO)

2.99KPregleda

Ukoliko „zažmurimo na jedno oko“ kada je reč o prednjoj masci, ispred sebe imamo jedan atraktivan automobil.

 

Lansiran tri meseca pre nego što je prvobitno bilo planirano, BMW i4 je pred nama. Godinu dana nakon koncepta, novi bavarski elektromobil se pridružuje iX3 i iX, pored i3 hečbeka, koji je s nama još od 2013.

 

 

Novajlija izgleda gotovo identično kao Concept i4, što je bilo i očekivano, budući da se radilo o prototipu bliskom serijskom modelu a ne klasičnom izložbenom primerku prenaglašenog dizajna. U velikoj meri se na planu stajlinga oslanja na seriju 4 Gran Coupe, jer kada je o spoljašnjosti reč, sličnost je više nego izvesna.

 

 

Dodata zadnja vrata ne predstavljaju jedinu promenu kroz koje je prošao profil automobila u poređenju s konvencionalnim pandanom, jer su redizajnirane i ručke vrata, koje su integrisane, zarad ostvarivanja bolje aerodinamike. Doduše, nisu rezervisane samo za električnu verziju, jer špijunske fotografije otrkivaju da će serija 4 Gran Coupe usvojiti istu postavku.

 

 

Plavi akcenti i „aero“ točkovi vizuelno razdvajaju i4 od dolazeće serije 4 GC, kao i redizajnirani odbojnici. Naravno, primetno je odsustvo završetaka izduvnih cevi pozadi. Ukoliko vam ne smetaju hipertrofirane „nozdrve“ na anfasu, i4 je atraktivan automobil, iz kojeg god ugla da se osmotri.

 

 

BMW većinu tehničkih detalja drži pod velom misterije. Ono što znamo je da će i4 nuditi do 530 ks (390 kW), s tim što će verovatno M Performance model do 100 km/h ubrzavati za oko četiri sekunde. Takođe znamo da domet iznosi do 590 kilometara (po WLTP-u), odnosno do 483 kilometra (EPA).

 

Uskoro očekujemo i dodatne detalje.

 

 

Vrele Gume

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery