Vesti

Dakar reli 2020. – Ceremonijalni start, naš Sagmajster sa brojem 103!

Počinje!

Dakar reli 2020!
1.77KPregleda

U Džedi je održan tradicionalni ceremionijalni start novog Dakar relija 2020. Podsećamo, ovaj reli će se voziti do 17. januara u SAUDIJSKOJ ARABIJI, na stazi „off-road“, od oko 7.500 km.

Dakar reli 2020!

Verifikaciju i tehnički pregled obavili su vozači ukupno 342 vozila. Najviše su to bili motociklisti, njih 144. Potom automobilisti (83 vozila), zatim 46 kamiona, 46 bagija i najzad 23 kvada.

Jedini predstavnik Srbije je Subotičanin GABOR SAGMAJSTER. Naš MAĐAR koji je 11 puta bio na DAKAR RELIJU u Južnoj Americi i čak OSAM PUTA stigao na cilj.

GABOR SAGMAJSTER nosi broj 103. Na ceremonijalnom startu je pred velikim brojem navijača izviknuo: „NAPRED SRBIJA“. U nedelju rano ujtru, startovaće na prvu etapu od 433 km. Tu etapu sačinjava i specijalni brzinski ispit od 319 km. Sat kasnije, posle prvog motocikliste,  krenuće i prvi  vozač kvada, a potom automobilisti, učesnici sa bagi vozilima i kao poslednji startovaće kamiondžije..

SAGMAJSTER će se takmičiti u klasi gde nije dozvoljena pomoć mehaničara, što znači da će sam menjati ulje, filtere, pneumatike, servisirati svoj KTM motocikl od 450 kubika. Reč je o potpuno novom i modernom motociklu koji mu je obezbedilo MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA naše zemlje…

Želimo mu puno sreće….

Izvor: Moj Svet Brzine / Đorđe Đenić

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery