Vesti

Dakar reli 2020 – Težak udes i odustajanje i pre početka

42. Dakar reli počinje sutra, 5. januara!

42. Dakar reli
2.35KPregleda

DAKAR RELI 2020. počinje u nedelju 5. januara. Međutim, za jednog takmičara završen je i pre početka. MARTIN KOLOMI, korpulentni i 46-godišnji vozač iz Češke, doživeo je težak udes.

42. Dakar reli

Naime, njegov FORD RAPTOR 4×4, prevrnuo se nekoliko puta u dinama Saudijske Arabije. KOLOMI je sa teškom povredom kičme prebačen u bolnicu.

One koji redovno prate DAKAR RELI, podsećamo da je MARTIN KOLOMI već deset puta učestvovao na DAKARU i to u Južnoj Americi. Takmičio se u kategoriji kamiona kao prvi vozač tročlane posade kamiona TATRA, a 2103. i 2015. postigao je i najbolje rezultate – osvojio je sa svojim timom – PETO MESTO.

DAKAR RELI je nastao još 1978. godine kada je počeo u glavnom gradu Francuske, PARIZU, a završio se u glavnom gradu afričkog Senegala, u DAKARU, Bila je to ideja francuskog motocikliste TIERI SABINA koji je igrom sudbine i poginuo na DAKAR RELIJU, u helikipterskom udesu, 1986. godine.

Sve do 2008. godine vozilo se po SAHARI, a onda je zbog pretnji terorista da će posle ubistava novinara to isto uraditi i sa učesnicima maratona, DAKAR je prebačen u Južnu Ameriku gde se održavao 11 godina. Zbog raznih problema u zemljama Latinske Amerike naredni 42. DAKAR RELI će biti održan u SAUDIJSKOJ ARABIJI i to u sledećih pet godina.

GABOR SAGMAJSTER je otputovao na svoj 12. DAKAR RELI a voziće na novom motociklu. Sa njim su krenuli novinar MARK ZAKINSKI i prijatelj PAJO MILODANOVIĆ.

42. Dakar reli

42. DAKAR RELI se održava od 5. do 17. januara 2020.

Izvor: Moj Svet Brzine / Đorđe Đenić

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery