AktuelnoEco GreenVesti

Daimler ulaže 70 milijardi evra u električnu budućnost

1.73KPregleda

Daimler ima plan da ubrza formiranje električne game s namerom da smanji razliku u odnosu na Teslu

 

Nemački gigant je najavio investiciju od 70 milijardi evra u ubrzavanje razvoja tehnologija vezanih za električne automobile.

 

Daimler, matična kompanija Mercedes-Benza i pridruženih marki, investiraće ova sredstva tokom naredne četiri godine, nakon što je nadzorni odbor kompanije odobrio budžet do 2025.

 

Smatra se da će fondovi biti iskorišćeni za „ubrzavanje transformacije ka elektrifikaciji i digitalizaciji“, budući da kompanija cilja na to da postane lider automobilske industrije po pitanju električnih vozila, odnosno da neutrališe prednost u kojoj trenutno uživa Tesla.

 

Novosti dolaze dve nedelje nakon što su šefovi Volkswagena saopštili investitorima da je kompanija uložila 73 milijarde evra u prilagođavanje fabrika za proizvodnju električnih automobila, odnosno nekoliko dana nakon što je BMW objavio da radi isto sa svojim fabrikama u Nemačkoj.

 

Smatra se da su Daimlerov radnički savet i odbor kompanije održali izvestan broj sastanaka pre ove objave, tokom kojih su se vodile „kontroverzne diskusije“.

 

Prošle nedelje, električni Mercedes-Benz EQA je opažen na testiranjima, dok su se pojavile glasine o novom Mercedes-AMG R-Class EV modelu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery