AktuelnoMotoGPVesti

Nove informacije o zdravstvenom stanju Marka Markesa

3.54KPregleda

Repsol Honda je izdala kratak izveštaj u vezi sa stanjem osmostrukog svetskog šampiona, Marka Markesa, nakon povrede  oka zadobijene pred kraj protekle MotoGP sezone, zbog koje je propustio dve finalne runde.

 

Nakon pada na treningu s enduro motocikla, prvobitno mu je dijagnostifikovan potres mozga, da bi tim naknadno priznao da je problem s njim nešto ozbiljniji, jer se ponovo vratila povreda oka koju je zadobio 2011. kada je vozio u Moto2.

 

Oštećenje mišića koji kontrolišu njegove oči za posledicu ima to da Markes „vidi duplo“. On je i sam potvrdio da je situacija slična onoj iz 2011.

 

„Nakon što je Mark Markes podvrgnut lekarskom pregledu na klinici u Barseloni prošlog utorka, u okviru kojeg je procenjeno njegovo stanje nakon pada na off road treningu, sledećih nedelju dana je odmarao u svom domu u Serveri“, saopštila je Honda u to vreme. „Tokom dana provedenih u mirovanju, Mark se i dalje nije osećao dobro zbog problema s vidom. To je razlog zašto je u ponedeljak posetio oftamologa, doktora Sančesa Dalmaua, koji ga je pregledao i izvršio testove, kroz koje je detektovao novu epizodu diplopije.“

 

Međutim, smatrajući da je najbolji lek vreme a ne ponavljanje operacije iz 2011., koja je svojevremeno rešila problem, Markes i njegov tim su zauzeli konzervativniji pristup. Čini se da se ta strategija isplaćuje.

 

„Vozač Repsol Honde“, izjavio je tim u novom saopštenju, „kojem je prošlog oktobra dijagnostifikovana diplopija nakon pada na treningu pred VN Portugala, nastavio je periodične posete oftamologu, da bi se odredio napredak po pitanju vida u poslednja dva meseca.

 

Tokom ovih pregleda, ostvareni napredak je ocenjen kao zadovoljavajući i kao rezultat toga, Markes će nastaviti s konzervativnim planom lečenja u narednih nekoliko nedelja.

 

Mark Markes će nastaviti da prolazi kroz periodične preglede kod doktora Sančesa Dalmaua tokom narednih nedelja, pridržavajući se plana konzervativnog lečenja. Situacija ne sprečava vozača iz Servere da nastavi svoj program fizičkog treninga, kako bi spreman dočekao novu sezonu.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery