AktuelnoVesti

Dacia najprodavanija u Evropi. BMW doživeo fijasko

15.5KPregleda

Dacia Sandero najprodavaniji model u januaru, prate je VW T-Roc i Toyota Yaris. Najveći pad prodaje zabeležio BMW

 

Volkswagen Golf, model koji je decenijama neprikosnoveno držao prvo mesto u Evropi, na dobrom je putu da ode u istoriju.

Nova vremena, ekonomska kriza, inflacija i rat na pragu Evrope modifikuju mogućnosti i želje kupaca automobila. U skladu sa time Dacia Sandero je ovog januara najprodavaniji automobil na starom kontinentu.

 

Dacia Sandero sa 19.300 prodatih komada najprodavaniji model u januaru, prate VW T-Roc (16.700) i Toyota Yaris sa 14.000 prodatih jedinica 

 

 

Praktično, nakon više od tri decenije, Dacia Sandero je na veliko iznenađenje neupućenih preuzela tron najpopularnijeg modela što samo potvrđuje Europljani neće ili ne mogu da kupuju masovno skupe automobile i da su se „stisli“ jer ne znaju šta ih čeka sutra.

 

Paradoksalno je što u januaru 2023. plasman novih automobila u Evropi ima uzlaznu putanju sa 826.000 prodatih vozila odnosno 10% više, međutim samo onih nižeg cenovnog ranga, što dokazuje da potrebe za novim automobilima ima ali se tržište drugačije konfiguriše.

 

Izuzetak je samo Tesla koji je zahvaljujući velikim sniženjima cene Model S i Tesla Y iz zabaležen skok od 1.100% ali ruku na srce u odnosu na minimalan uzorak od nekoliko desetina prodatih u januaru 2022.

 

Najveći pad prodaje za januar 2023. u Evropi je zabeležio BMW a prati ga Kia 

 

Ako se po jutru dan poznaje, onda je i za očekivati da Dacia ovaj januarski rezultat samo još popravi u periodu koji sledi, jer rešenje političke i ekonomske krize u Evrozoni nije ni na pomolu, što će jasno uticati na sve sfere tržišta, posebno onog sa skupljom robom.

 

BONUS PLUS: Kako je Piroški razbucao Dacia Sandero kao budala skupštinu!?

 

 

 

 

2 Komentara

  1. Devet litara plina ??? Ja vizim ML 350 173kw koji je težak 2300 kg i troši 14 do 15 litara plina a benzina12 do 14 litata. Ta samarica od auta troši 9 litara je sranje od auta a posebno motora. Eto toliko od mene.
    .

  2. Auuu kakav atak na bmw dijagnoze… Sve sve al gde baš dačija… Inače BMW organizuje kolektivno vadjenje očiju da verni fanovi ne gledaju ovu sramotu. p.s.I da,vozim dačiju i to onu prvu što vam je svima najogavnija kotarica i radi kao sat i dan danas posle 18 godina besomučne eksploatacije.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery