AktuelnoVesti

Dacia Duster dobija osvežen izgled i unapređenu tehnologiju za 2021. (FOTO)

6.81KPregleda

Dacia Duster je prošla kroz blagu restilizaciju da bi bila u skladu s novim Sanderom po pitanju tehnologije i stajlinga.

 

Nova prednja svetla „Y“ oblika i hromirana maska, označavaju iskorak od aktuelne verzije, a tu su i efikasniji LED prednji pokazivači pravca, instalirani u Duster po prvi put.

 

 

Novi aerodinamički optimizovani naplaci od 15 i 16 inča uz novi dizajn spojlera i efikasnije osvetljenje, trebalo bi da doprinesu smanjenju emisije ugljen-dioksida za do 5,8 g/km kod modela s pogonom na sve točkove.

 

 

Blago revidirani enterijer, dizajniran uz prihvatanje sugestija Dacijinih kupaca, dobio je nove materijale i redizajniranu srednju konzolu s prostorom za litarsku bocu. Tu je i 8,0-inčni ekran osetljiv na dodir s mogućnošću integracije pametnog telefona u standardu.

 

 

Žilijen Feri, direktor Dusterovog programa, izjavio je da je održavanje Dusterovog „recepta“ vrhunski prioritet, ali su suptilne promene stupile na snagu da bi obezbedile dalju privlačnost. „Odziv je veoma dobar. Ono što smo želeli da uradimo je da automobilu podarimo više svežine. Želeli smo da unapredimo male stvari na koje su kupci osetljivi, poput multimedijalnog sistema sa širim ekranom.

 

 

Takođe, želeli smo poboljšamo lakoću korišćenja, tako da smo u centralnu konzolu implementirali nekoliko USB priključaka (u određenim paketima), a uz to smo pokušali da unapredimo energetsku efikasnost.“

 

 

TCe 150 benzinac je sada uparen s novim šestostepenim automatskim menjačem s dvostrukom spojnicom, što su po Feriju kupci dugo iščekivali. Tu je i Bi-Fuel, popularan u Evropi, s 50 odsto većim rezervoarom za gas.

 

 

Vrele Gume

3 Komentara

  1. […] Obnovljeni model krasi novi Dacijin vizuelni identitet kakav smo već mogli da vidimo na novom Sanderu Stepway i Loganu. Prednja i zadnja svetla (ECOLED) sa tehnologijom bez isključivanja karakterišu Dacijin svetlosni potpis. Duster je prvi Dacijin model koji će biti opremljen LED pokazivačima smera. Dizajn novog zadnjeg spojlera i novih 16-inčnih i 17-inčnih aluminijumskih naplataka je testiran u vazdušnim tunelima. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery