AktuelnoVesti

Restilizovani Dacia Duster stigao u Srbiju i pogodite ko ga prvi testira

Restilizovani Dacia Duster
8.23KPregleda

U prodaji od ove nedelje početna cena 14.190€ i prvi test na Vrele Gume medijima!

 

Sa ukupno više od 1,9 miliona prodatih primeraka, Duster od 2019. godine zauzima prvo mesto u prodaji privatnim kupcima na evropskom tržištu SUV-ova. Obnovljeni model verno prati stope svojih prethodnika. Njegova ciljna grupa su kupci koji traže udoban i privlačan SUV, ali i oni koji žele robustan i okretan terenac sa pogonom na sva 4 točka.

 

Restilizovani Dacia Duster od ove nedelje nalazi se u salonima širom Srbije, a početna cena iznosi više nego pristupačnih 14.190 evra. Vrele Gume prve testiraju novog Dustera, budite uz nas! 

 

Obnovljeni model krasi novi Dacijin vizuelni identitet kakav smo već mogli da vidimo na novom Sanderu Stepway i Loganu. Prednja i zadnja svetla (ECOLED) sa tehnologijom bez isključivanja karakterišu Dacijin svetlosni potpis. Duster je prvi Dacijin model koji će biti opremljen LED pokazivačima smera. Dizajn novog zadnjeg spojlera i novih 16-inčnih i 17-inčnih aluminijumskih naplataka je testiran u vazdušnim tunelima.

 

Restilizovani Dacia Duster

 

Enterijer

Obnovljena je i unutrašnjost. Novi Duster garantuje veću udobnost putnicima. Putnički prostor može se pohvaliti novim presvlakama, novim naslonima za glavu kao i povišenom središnjom konzolom sa širokim i pomičnim naslonom za ruku. Tu su i dve opcije multimedijalnog sistema sa novim 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir.

 

Glavna novost u vozilu jeste povišena središnja konzola sa širokim i pomičnim naslonom za ruku (do 70 mm). Na njoj su smešteni 1,1-litarski pretinac koji se može zatvoriti i dve USB utičnice za putnike pozadi (u zavisnosti od verzije).

 

 

Motori

Ponuda motora je potpuno obnovljena kako bi se osigurao užitak u vožnji  i smanjile emisije CO2. Novi Duster je sada dostupan sa 6-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom EDC u kombinaciji sa motorom TCe 150, dok je zapremina rezervoara za plin verzije ECO-G 100 povećan na 49,8 litara, što je povećanje od 50%.

 

Treba napomenuti da svi motori u ponudi ispunjavaju zahteve norme Euro 6D Full.

  • Dizel motor: dCi 115 (sa pogonom na prednje ili sve točkove) kombinovan sa 6-stepenim ručnim menjačem
  • Benzinski motori:
  • TCe 90 (sa pogonom na prednje točkove) u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem
  • TCe 130 (sa pogonom na prednje točkove) u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem
  • TCe 150 (sa pogonom na sve točkove) u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem
  • TCe 150 (sa pogonom na prednje točkove) u kombinaciji sa 6-stepenim automatskim menjačem EDC
  • Dvogorivni motor (benzinsko-plinski motor): ECO-G 100 (sa pogonom na prednje točkove) u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem.

 

Restilizovani Dacia Duster

 

Restilizovani Dacia Duster u osnovnom paketu opreme Essential startuje sa 14.190. Srednji Comfort paket ima početnu cenu od 14.190 (benzin i TNG), dok je najskuplja dizel varijanta 1.5 dCi 115 4×4 staje 20.390 evra.

 

Da može i skuplje pokazuje model koji nam je upravo na testu. Benzinski u Prestige opremi,  1.3 Tce 150 EDC sa dodatnom opremom košta ipak previsokih 21.210. Zato bolje vratiti se bazičnim i nema glavobolje.

 

Uskoro opširnije na svim Vrele Gume medijima!

2 Komentara

  1. […] Kao što smo i najavili, novi, odnosno restilizovani Dacia Duster stigao je u Srbiju, startovao sa prodajom i prvo se našao na Vrele Gume testu! Šta je sve unapređeno, koji su cenovni izazovi u odnosu na pakete opreme, ima li 4×4, koliko je bezbedan i svi drugi odgovori na pitanja koja su se od još od najave novog Dustera gomilala. Miodrag Piroški Pira nije štedeo ni sebe ni druge da bi vam što iskrenije predstavio najjeftiniji SUV na ovim prostorima. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery