Vesti

Da li je ovo prva fotografija nove, druge generacije modela Renault Captur?

Procurela fotografija na kojoj se navodno vidi novi Renault Captur!

Novi Renault Captur
2.26KPregleda

Fotografija na kojoj se navodno vidi nova, druga generacija modela Renault Captur, postavljena je na Twitter-u, na profilu korisnika Džulijena Džordija. Ako je fotografija zaista autentična, onda će krosover francuskog proizvođača imati odvažniji dizajn u odnosu na trenutni model.

Novi Renault Captur

Na drugoj generaciji modela Renault Captur radi se već neko vreme. Naime, još u aprilu je uslikan prototip ovog modela prilikom testiranja u južnom delu Španije. Automobil je bio prekriven crno-belom kamuflažom, ali se činili da neće biti većih promena. Međutim, video i fotografija koja se pojavila na Twitter-u otkrivaju da je frnacuski proizvođač dobro zamaskirao dizajn nove generacije.

Prva stvar koju smo primetili na novom Renault Captur modelu jesu farovi u obliku klešta jastoga. Oni podsećaju na farove sa Megane i drugih modela iz game kompanije Renault. Pokazalo se da taj dizajn farova ne odgovara svima, međutim, bez obzira na to oni svakako čine da automobili francuskog proizvođača izgledaju agresivnije.

Iako su farovi znatno drugačiji, oblik i dizajn centralne maske (grila) je sličan dizajnu maske trenutnog modela. Međutim, razlika je u tome što je rešetka ispod maske sada odvojena od nje, i što se sa njenih bočnih strana nalaze svetla za maglu.

Novi krosover je baziran na novoj CMF-B platformi. Zahvaljujući tome, Renault može instalirati nove pogonske sklopove. Očekuje se da pored konvencionalnih SUS agregata, novi Captur bude dostupan i sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom sa baterijom od 9,8 kWh. Zahvaljujući toj bateriji novi Captur će sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, moći da pređe i do 50 kilometara.  Očekuje se i “blagi” hibrid sa dizel agregatom.

Novi Captur bi trebalo da bude predstavljen u narednim mesecima.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery