Vesti

Da li je autoindustriji potrebna moderna Alfa Romeo 33 Stradale?

Naš odgovor bi definitivno bio pozitivan!

Alfa Romeo 33 Stradale / Nivola
2.15KPregleda

Moderna interpretacija jednog od najlepših automobila ikada kreiranih, Alfa Romeo 33 Stradale je nešto što bi svi dočekali sa oduševljenjem. Pogotovo ako bi izgledala kao na ovim render fotografijama.

Alfa Romeo 33 Stradale / Nivola

Svet automobilske industrije je fasciniran vozilima koja su inspirisana klasičnim modelima. Takvi automobili kombinuju retro dizajn koji nas vraća u neka jednostavnija vremena i tehnologiju modernog doba. Alpine A110 je savršen primer za to.

Virtuelna kreacija tima Ugur Sahin Design je nešto što to podiže na još viši nivo.

Alfa Romeo 33 Stradale / Nivola

Naime, njihova vizija je inspirisana verovatno jednim od najlepših modela ikada kreiranih. Reč je o modelu Alfa Romeo 33 Stradale. Moderna interpretacija ovog modela u viziji dizajnerskog tima Sahin je bazirana na modelu Alfa Romeo 4C.

Jedan od najupečatljivijih elemenata na modernoj (doduše virtuelnoj) Alfa Romeo 33 Stradale su svakako njeni ogromni farovi koji predstavljau omaž originalnom modelu. Sahin je svojoj kreaciji dao ime Alfa Romeo Nivola.

Alfa Romeo 33 Stradale / Nivola

Međutim, retro dizajn modela Nivola se ne zaustavlja samo na farovima. Kao i model 33 Stradale, i Nivola ima dosta usisnika i otvora za vazduh. Tu je i zakrivljeno vetrobransko staklo koje izgleda kao da se stapa sa bočnim prozorima.

Na zadnjem delu se ističu okrugla svetla, dve velike izduvne cevi i mali otvor za vazduh na mestu gde bi se inače nalazio spojler.

Alfa Romeo 33 Stradale / Nivola

Alfa Romeo je već potvrdila da radi na nasledniku modela 8C. Da li bi taj model mogao izgledati kao Nivola? Možemo samo da se nadamo…  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery