Vesti

Novi SUV model brenda ŠKODA zvaće se KAMIQ

PR Saopštenje

Škoda KAMIQ
2.52KPregleda

Novi ŠKODA SUV se zove KAMIQ. Ovaj krosover je treći SUV na evropskom tržištu i predstavlja iskorak češkog proizvođača kada je u pitanju SUV kampanja.

Reč KAMIQ dolazi iz jezika Inuita, naroda koji naseljava severnu Kanadu i Grenland. Opisuje nešto što se savršeno uklapa, kao druga koža, i odgovara svakoj situaciji. Dovoljan razlog da se krosover modelu namenjenom evropskom tržištu da isto ime koje je već predstavljeno u Kini.

ŠKODA KAMIQ je urbani krosover model koji se savršeno uklapa u ulogu pratioca u svakodnevnim aktivnostima, kako u gradu, tako i van njega. Naziv ŠKODA KAMIQ je već predstavljen kao naziv modela za kinesko tržište i savršeno odgovara novom krosover modelu. Istovremeno, uklapa se u nomenklaturu koja povezuje sve modele iz SUV porodice – nazivi svih ŠKODA SUV modela počinju slovom K i završavaju se slovom Q.

Sa novim modelom ŠKODA KAMIQ, češki proizvođač automobila preduzima sledeći korak u SUV
kampanji i širi ponudu sa kompaktnim i automobilom namenjenim za svakodnevne aktivnosti.

ŠKODA KAMIQ kombinuje agilnost i upravljanje karakteristično za kompaktni automobil sa tradicionalnim prednostima SUV modela – viša pozicija sedenja, bolja preglednost, lakši ulazak i izlazak iz automobila, i viši klirens.

Zasnovan na modularnoj transverzalnoj matrici, ŠKODA model nudi nove sisteme asistencije i diči se mnoštvom „Simply Clever“ rešenja koja krase modele brenda, baš kao i prostranost.

Svetska premijera novog modela ŠKODA KAMIQ će se odigrati na sajmu automobila u Ženevi, koji se
održava, neposredno pre Međunarodnog sajma u Beogradu, od 5. do 17. marta 2019.

Škoda KAMIQ

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery