AktuelnoVesti

Cupra Leon i Cupra Leon ST

2.39KPregleda

Novi brend Cupra najavio modele Cupra Leon i Cupra Leon ST za Ženevu

Tačnije, danas su prikazani Cupra Leon hatchback i Cupra Leon ST, uz najavu da će se ovi modeli početkom marta pojaviti i na sajmu automobila u Ženevi.

I Cupra Leon je dobio MQB platformu, daleko moderniji i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, novi infotainment sistem od 10 inča, digitalnu instrument tablu od 10.25 inča, kao i glasovne komande, Android Auto i bežični Apple CarPlay.

Cupra Leon hatchback je inače dugačak 437 cm, širok 180 cm i visok 146 cm, dok karavan ST ima dužinu 464 cm i visinu 145 cm (međuosovinsko rastojanje iznosi 269 cm).

Naravno, u paketu je i agresivniji izgled, što podrazumeva saćastu prednju masku sa Cupra logom, izmenjene branike, prednji spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler…

Ističu se i posebne boje, kao što su Desire Red i Graphene Grey, kao i dve mat boje Magnetic Tech Matt i Petrol Blue Matt.

Sem toga, ovi modeli imaju i sportski podešeno oslanjanje (auto je napred niži 25 mm i 20 mm pozadi), izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, Brembo kočioni sistem sa diskovima 370 mm, alu točkove sa detaljima u boji bronze (od 18 i 19 inča), kao i doterani enterijer (Cupra volan sa zaravnjenim donjim delom, sportska sedišta i pedale, detalji u boji bronze…).


U gami je nekoliko verzija sa 2.0 TSI turbo benzincem, i to sa 245KS/370 Nm, 300KS/400 Nm i 310KS/420 Nm, svi u kombinaciji sa 7-stepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom. Treba napomenuti da je verzija sa 310KS/420 Nm rezervisana samo za karavanski ST koji ima i 4Drive pogon na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje manje od pet sekundi, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h.
Tu nije kraj jer je u ponudi i Cupra Leon sa Plug-in-Hybrid pogonskim sistemom (PHEV). To znači kombinaciju 1.4 TSI benzinca, elektromotora, litijum-jonskih baterija od 13 kWh i 6-stepenog DSG menjača. Kombinovana snaga sistema je 245KS i 400 Nm, a treba reći da je moguća i vožnja u elektro modu i to do 60 km.

A test prvog samostalnog Cupra Ateca modela pogledajte ovde

Izvor:autoblog.rs

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery