Vesti

Chevrolet Camaro prestaje da se proizvodi nakon 2023. godine!?

Da li se istorija ponavlja?

Chevrolet Camaro
2.55KPregleda

Chevrolet je obustavio proizvodnjuz modela Camaro 2002. godine, a po svemu sudeći istorija će se ponoviti.

Chevrolet Camaro

 

Pozivajući se na nekoliko izvora iz GM-a, magazin Musle Cars & Trucks prenosi da je rad na sedmoj generaciji modela Camaro obustavljen. Kao rezultat toga, velike su šanse da Camaro bude u potpunosti izbačen iz game komapnije.

Detalja za sada ima veoma malo, ali jhe gotovo sigurno da se Camaro neće prebaciti na Alpha platformu. Na toj platformi su postavljeni i modeli Cadillac CT4 i CT5. To je svakako zlosutan glas za ovo legendarno ime u svetu autoindustrije. Tome doprinose i spekulacije da će se Camaro proizvoditi do 2023. godine, te da će tada njegova proizvodnja biti obustavljena.

Nekoliko listova je pokušalo da dobije potvrdu ovih spekulacija iz same kompanije. Svi oni su dobili isti odgovor. Naime, predstavnici kompanije nisu ni potvrdili ni negirali tu informaciju. „Podsećamo vas da smo nedavno objavili da će Camaro gama biti uskoro osvežena“, rekli su oni. „Potpuno novi LT1 model će klijentima omogućiti da uživaju u V8 agregatu i LT paketu opreme. Pobednički SS model će imati novi prednji deo preuzet sa Camaro Chock koncepta“ dodali su predstavnici kompanije.

Chevrolet Camaro

Nije tajna da je prodaja modela Chevrolet Camaro znatno pala

Naime, tokom prošle godine je prodato svega 50.963 primeraka u SAD. Time je ovaj model pao na treće mesto iza modela Dodge Challenger (66.716) i Ford Mustang (75.842) po broju prodatih automobila.

Sudbina modela Chevrolet Camaro još uvek nije poznata, ali je prošle godine kompanija obavestila klijente o novim agregatima među kojima je i 2.78-litarski četvorocilindraš, ali i dva hibridna pogonska sklopa. To navodi na to da pomislimo da je proizvođač još uvek posvećen modelu Camaro, ali od tada se ništa nije promenilo.

Prošle godine je američki proizvođač automobila „ubio“ modele Buick LaCrosse, Cadillac CT6 i XTS. Obustavljena je i proizvodnja modela Chevrolet Cruze, Impala i Volt.

Chevrolet Camaro

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery