Vesti

Cadillac CT5 – model koji će biti konkurent BMW Seriji 5

Premijera pre premijere

Cadillac CT5
1.34KPregleda

Iako većina proizvođača automobila ne veruje da sedan modeli imaju budućnost na tržištu koje je puno SUV modela, Cadillac je predstavio limuzinu po imenu CT5.

Cadillac CT5

Naime, Cadillac CT5 je zamena za modele ATS i CTS. U gami kompanije će biti pozicioniran ispod modela CT6. Ovaj model je upravo i zvanično predstavljen putem interneta, a javna premijera je zakazana za Sajam automobila u Njujorku koji se održava sledećeg meseca.

Poznati američki proizvođač automobila dugo je najavljivao CT5 model. Cilj kompanije je da CT5 bude glavni konkurent modelima kao što je BMW Serije 5. Na osnovu fotografija i prvih informacija koje smo dobili, CT5 zaista obećava.

Prisutan je moderan dizajnerski pravac kompanije Cadillac, a automobil je inspirisan Escala konceptom. Rezultat toga je automobil sa par „tankih“ farova, vertikalno postavljenim pokazivačima pravca i agresivnim linijama. Tu je i sportski profil kojem doprinosi „padajući“ krov.

Kada se nađe na tržištu, krajem ove godine, Cadillac CT5 će se prodavati u dva paketa opreme, Sport i Luxury. Prvi je na fotografijama  ofarban u sivu boju, a drugi u tamno crvenu.

Vidimo i jednu fotografiju enterijera na kojoj se ističe ručica menjača i „točkić“ za kontrolu infotejnment sistema.

Cadillac CT5

Novi Cadillac CT5 je baziran na unapređenoj verziji RWD/AWD Alpaha platformi. Ispod njegove haube krije se redni četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem, zapremine dva litara. Dostupan će biti i trolitarski twin-turbo V6 agregat. Obe pogonske opcije su povezane sa desetostepenim automatskim menjačem.

Ovaj model će se proizvoditi u postrojenju kompanije GM po imenu „Grand River“. U to postrojenje je nedavno investirano 211 miliona dolara.

Cadillac CT5

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery