AktuelnoVesti

Brod zvani noćna mora evropske auto industrije

15.6KPregleda

Kineski BYD gradi svoje brodove za prevoz automobila u Evropu

 

 

Ekspanzija kineske automobilske industrije tek počinje. Dok Evropa u strahu razmišlja o carinama i sankcijama kako bi ih zaustavila, najveći EV proizvođač BYD je poručio dva broda za prevoz automobila

 

 

Kako saopštava PR služba brodogradilišta u Guangdžou (Kina) upravo je položena kobilica za prvi brod koji će prevoziti do 7.000 automobila a po porudžbini BYD.

 

 

Plovila su dugačka 199,9 a široka 38 metara, projektovanog Gaza do 9 metara i u svojoj utrobi mogu da ponesu do 7.000 automobila koji će krstarećom brzinom od 18,5 čvorova prevoziti BYD automobile iz Kine u EU.

 

Brod se pokreće na TNG ili tešku naftu a poseduje i električni sistem pogona za manevrisanje u EU lukama koje imaju strogu regulativu upotrebe klasičnih brodskih motora na naftu.

 

 

Gradnja ove flote omogućiće kineskom proizvođaču BYD da brže, jeftinije i samostalno plasira svoja vozila, čime će ih učiniti još konkurentnijim i naravno jeftinijim.
Očigledno, bezbrižno doba automobilskog monopola je stvar prošlosti, jer Kina dolazi.

1 Komentar

  1. Nek ih uvoze u Srbiju bez poreza. Ili da ih sklapaju u Srbiji sad nema carine kako rece vlast. Pa nek bude da su to srpski automobili. U americi je sve designed in california made in china. Ili asembled in USA…Tako nek uvoze u djelovima kod nas i da sklapamo i prodajemo po evropi kao srpski auto

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery