AktuelnoVesti

Britanska policija izbacila BMW iz službe presretača

2.41KPregleda

Zbog čestih kvarova BMW serije 3, serije 5 i X5 dobili sporedne policijske uloge

 

 

Kako piše ugledni Car&Driver, policija Ujedinjenog Kraljevstva je zbog čestih kvarova i samozapaljivanja izbacila BMW modele iz službene upotrebe presretača i vozila za brze akcije. 

 

 

Jedan deo policijske flote Engleske osvežen je Peugeot modelima umesto BMW 

 

 

Javna je tajna da u trci za profitom i neskrivenom komercijalicijom automobilska industrija sve više štedi, a kada u tome prednjači brend iz premijum segmenta, onda situacija poprima oblike velike blamaže.

 

 

Naime, zbog izuzetno lošeg iskustva, čestih kvarova i nepouzdanosti u najvažnijim situacijama policijske vlasti Ujedinjenog Kraljevstva u potpunosti su sa važnih zadataka presretača i interventnih jedinica „ukinuli“ sve modele sa oznakom BMW serije 3, serije 5 i X5 sa trolitarskim dizel agregatima koji nose oznaku N57. 

 

 

Jedan deo flote je zamenjen Peugeot modelima, dok se još čeka odluka o nasledniku BMW u službi bezbednosti građana Britanije.

 

Očigledno, aktuelan korporacijski imperativ velikih zarada na svim nivoima od šerholdera do prodajnih salona će ipak po svemu sudeći biti plaćen skupo, kroz postepeno uništenje velikog, možda i najvećeg automobilskog brenda!

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery