970_250_eko
Online plus

BMW Z4 by AC Schnitzer

846Pregleda

„Schnitzerovan“ novi BMW Z4

Pod „nož“ majstora iz AC Schnitzera je dospeo i novi Z4, spreman da se predstavi automobilskoj planeti. Poznata tjunerska kuća iz Aachena je uradila suptilne dorade na BMW-ovom roadsteru sa čvrstim sklopivim krovom, koji je nakon „tretmana“ postao i brži, i atraktivniji

Zamenjene „0“ i „6“
Ni za standardni Z4 sDrive 35i se ne može reći da je slabašan. Sa 306 KS i 400 Nm, on je sposoban za mnoge uzbudljive stvari. Međutim nakon Schnitzerove intervencije, redni šestocilindarski 3,0 litarski turbo motor je dobio čitavih 360 KS, koji roadstera do „stotke“ ispucava za samo 4,9 sekundi, dok se kazaljka brzinomera zaustavlja na 286 km/h. Čak i najzahtevniji vozači će biti oduševljeni performansama BMW-ovog roadstera u AC Schnitzerovom izdanju.

Brz, glasan i mišićav
Očekivano, poradilo se na akustici i vizuelnom efektu. Za „simfoniju“ iz izduvnog sistema je zadužen sportski lonac od nerđajućeg čelika, dok je estetika rezervisana za hromirane završetke izduvnih cevi. U istom stilu je AC Schnitzer „obradio“ i sistem oslanjanja. Tu je novi komplet opruga, koji doprinosi tome da transverzalno ubrzanje pobija zakone fizike.

Komponente koje su uključene u aerodinamički paket novog BMW-a Z4 su hromirani gril hladnjaka i frontalni spojler, koji sem što doprinose boljem strujanju vazduha, ističu „mišićavost“ dugih linija haube.

Nova sportska krila odlikuju lukovi točkova sa integrisanim otvorima za vazduh za bolje hlađenje prednjih kočnica. Konačno, zadnji spojler iz dva dela daje „zadnjici“ BMW-a Z4 AC Schnitzer impresivan izlgled, a s obzirom na performanse automobila, to će biti najčešći prizor koji će imati prilike da gledaju ostali vozači u saobraćaju.

Sportska elegancija
Unutrašnjost BMW-a Z4 je besprekorna i kod standardnog modela, a tjuneri iz Aachena su dodali aluminijumsku „glazuru“ i-Drive System kontrolnoj jedinici, kao i papučicama, uz posebnu pažnju obraćenu na ergonomiju. Dakle, rezultat je vrhunska elegancija u kombinaciji sa sportskim ambijentom.

Kada je jedan „schnitzerovan“ model u pitanju, obavezno treba spomenuti i naplatke. Ovoga puta su to Type IV sa 18 i Type VI u izdanju od 18, 19 i 20 inča.

piše: Pavle Barta

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery