970_250_eko
Vesti

Pogledajte kako ubrzava Lamborghini Aventador SVJ!

Do 338 km/h bez ikakve muke!

Lamborghini Aventador SVJ
1.53KPregleda

Predstavnici komapnije Lamborghini kažu da je maksimalna brzina modela Aventador SVJ, 350 km/h. To je zapravo ista maksimalna brzina koju postiže i “standardni” Aventador S.

Lamborghini Aventador SVJ

Može li italijanski super automobil postići tu brzinu za 3,7 kilometara? Kako bi dobio odgovor na to pitanje, vlasnik jednog sivog primeraka se uputio u Floridu.

Čim krene, jasno je da je Aventador SVJ prava “zverka”. On prelazi 300 km/h bez gotovo ikakve muke,a zatim lagano stiže do 320 km/h. Pre nego što je vozač pustio gas i pritisnuo kočnicu, Aventador SVJ je postigao maksimalnu brzinu od 338 km/h.

Iako nije postigao “propisanu” maksimalnu brzinu, verujemo da bi Aventador SVJ, da je imao više prostora u tome uspeo. Zapravo, na snimku se čini da je on “prešaltao” u sedum brzinu tek pri brzini od 331 km/h!

Međutim, ono što ovaj model čini specijalnim nije njegova neverovatna brzina. Ono što ga čini privlačnim jeste činjenica da ga pokreće 6.5-litarski V12 agregat koji razvija 779 KS i koji je definitivno jedan od najboljih agregata na svetu.

Lamborghini Aventador SVJ

Takođe, Aventador SVJ je 2018. godine postavio novi rekord na stazi Nirburgring. On je krug na toj legendarnoj, nemačkoj stazi završio za 6 minuta i 44,97 sekundi!

Međutim, Lamborghini već sprema novi model baziran na modelu Aventador. Očekuje se da on bude još snažniji, da bude namenjen samo vožnji po stazi i da njegov V12 ravija oko 830 KS.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery