AktuelnoVesti

BMW serije 2 Coupe debituje na Goodwood Festival of Speed

799Pregleda

Nova, druga generacija BMW-a serije 2 Coupe, biće predstavljena na Goodwood Festival of Speed manifestaciji 8. jula.

 

Imajući tu privilegiju da se nađe na centralnoj pozornici BMW-ovog štanda, serija 2 Coupe će biti izložena pored novih i4 i iX, koji će takođe imati javni debi u zapadnom Saseksu.

 

 

BMW-ov novajlija će takođe učestvovati u čuvenom usponu u Gudvudu dugačkom 1,9 kilometara, pored M5 CS superlimuzine, najsnažnijeg BMW-ovog M modela do sada.

 

Detalji u vezi s BMW-ovom prezentacijom su se pojavili nakon nedavne potvrde da će se Festival brzine u Gudvudu vratiti u punom kapacitetu, nakon pauze prouzrokovane pandemijom.

 

Manifestacija je deo Events Research programa (ERP) britanske vlade, koji će omogućiti seriju sportskih događaja većeg obima, festivala i sličnih okupljanja, koja će biti održana bez mera o fizičkoj distanci. Naravno, obavezno je da su svi prisutni ili vakcinisani ili da imaju potvrdu da su negativni na Kovid-19.

 

 

Naknadno je potvrđeno da će pod istim pravilima biti održana i VN Velike Britanije u Formula 1 šampionatu u Silverstounu, koja se po tradiciji održava tokom vikenda nakon Festivala brzine u Gudvudu, kada se na tribinama okuplja 140.000 ljubitelja elitne trkačke serije.

 

Što se drugih modela tiče koji će debitovati na kultnoj manifestaciji, tu su Lotus Emira, Genesis G70 Shooting Brake i Toyota GR 86. Michelin Supercar Paddock, u međuvremenu, biće domaćin predstavljanja „specijalnog automobila“ sa 6,2-litarskim V8 motorom, koji počiva na Michelin Pilot Sport 4S gumama. Pretpostavlja se da je reč o verziji C8 Chevrolet Corvettea s volanom na desnoj strani.

 

Vrele Gume

Foto: Autocar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery