AktuelnoVesti

BMW povlači „plug-in“ hibride

2.2KPregleda

BMW povlači 4.460 „plug-in“ hibrida zbog rizika od kratkog spoja. Pogođeno je 11 modela, od serije 3 pa sve do X5

 

Bavarska marka je izdala nalog za povlačenje izvesnog broja BMW „plug-in“ hibridnih modela zbog potencijalnog izbijanja kratkog spoja u visokonaponskoj bateriji, izveštava Auto Motor und Sport. BMW opoziv na globalnom planu uključuje 4.460 vozila, s tim što je oko 1.000 njih u Nemačkoj. Nove isporuke pogođenih modela su obustavljene.

 

 

Ukupno 11 modela je obuhvaćeno povlačenjem, i to BMW G20 serija 3, G21 serija 3 Touring, F45 serija 2 Active Tourer, G11/G12 serija 7, G30 serija 5 i G31 serija 5 Touring. Tu su i modeli iz X serije – F48 X1, F39 X2, G01 X3 i G05 X5. Nije pošteđen ni MINI Countryman, koji je takođe opremljen spornom visokonaponskom baterijom. On se proizvodio d 13. marta do 6. avgusta ove godine.

 

 

 

Bavarski proizvođač kaže da je interna inspekcija otkrila da metalne naslage na mestima zavarivanja visokonaponskog skladišnog tanka nisu u potpunosti uklonjene tokom proizvodnje. Takođe se kaže da u retkim slučajevima, u zavisnosti od oblika, veličine i pozicije naslaga nastalih pri zavarivanju, kontaminacija tokom inicijalnog procesa punjenja može prouzrokovati otkazivanje i probleme poput kratkog spoja.

 

 

 

 

Kompanija je potvrdila defekt nemačkoj publikaciji, ujedno rekavši da se vlasnici pogođenih vozila trenutno pojedinačno informišu. Kupcima pogođenih vozila je rečeno da ne pune baterije uz pomoć wallboxa ili na stanici za punjenje, sve dok se automobili ne provere.

 

eDrive Zone BMW

 

BMW je Auto Motor und Sportu saopštio da će korektivne intervencije započeti uskoro. Uključiće proveru visokonaponske skladišne jedinice za vozila koja su već u rukama kupaca. Kako u pogledu istorije punjenja, tako će se i po potrebi preduzeti i dodatne mere. U međuvremenu, o problemu je obaveštena i Federalna uprava za motorni saobraćaj (KBA).  U planu je i oficijelno objavljivanje opoziva.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery