AktuelnoVesti

BMW pokušao da izbriše video klip M2 sa zvukom V10 motora ali…

5.94KPregleda

Oni koji prate BMW na društvenim mrežama, možda su primetili jedan interesantan video, nedavno postavljen na američke kanale, koji je imao ulogu novogodišnje čestitke

 

Reč je o novom M2 angažovanom u kontrolisanom proklizavanju, gde sledi kadar u kojem se na kilometar satu brojka s 2.020 prebacuje na 2.021. Zaista simpatičan način da kažemo „doviđenja“ 2020.

 

Naravno, klip je na prvom mestu upućen ljubiteljima BMW-a, ali tu je postojao jedan problem. Entuzijasti kao entuzijasti, upućeni su u detalje, a zvuk koji je pristizao iz M2 zapravo nije bio njegov. Naime, reč je „notama“ tipičnim za V10 mašinu, a svi znamo da Bavarci odavno nemaju tako nešto u ponudi. Doduše imaju, ali oni iz Ingolštata, koji dotični motor dele s Lamborghinijem. Naravno, svi su primetili da nešto „nije u redu“ sa zvukom M2. BMW je svoju nespretnost pokušao da „reši“ brisanjem klipa s interneta, ali kao što znamo, brisanje grešaka s globalne mreže nije lak posao.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Cammisa (@jasoncammisa)

 

Automobilski novinar i znalac, Džejson Kamisa, bio je „brz na obaraču“, tako da je sačuvao sporni klip, koji možete videti na njegovom Instagram profilu. Tu su i drugi sinhronizovani zvukovi motora, što ukazuje na to da BMW nije pokušavao da obmane ljude notama iz izduvnog sisema. Ipak, krajnji rezultat je ispao u najmanju ruku „trapav“, što je Kamisu navelo da pomisli kako je tako nešto uopšte dobilo „zeleno svetlo“ za emitovanje? Naravno, nije pogrešio.

 

U BMW-ovu odbranu treba reći da ovo nije prvi put da neki proizvođač „falsifikuje“ zvuk vozila. Međutim, s obzirom na kontroverzu oko „hipertrofiranih nozdrva“, „OK Boomer“ skandala, mnogi se pitaju da BMW nije izgubio dodir s publikom. Pitanje je sasvim na mestu,  posebno ako je minhenski proizvođač pozajmio zvuk od Audija, što je opšti konsenzus.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery