AktuelnoVesti

BMW M5 CS vs Ferrari 812 Superfast (VIDEO)

2.47KPregleda

Da li superlimuzina može da se nosi s V12 superautomobilom u trci ubrzanja?

 

CarWow je odlučio to da proveri, „na crtu“ stavivši dva rasna predstavnika oba segmenta. Jedan od takmaca je BMW M5 CS, koji je performanse u kategoriji nemačkih über sedana podigao na viši nivo Njegov protivnik je Ferrari 812.

 

Prvonavedeni model je jedna od najimpresivnijih mašina koje je BMW iznedrio do sada. „CS“ tretman je doneo brojna unapređenja, kao što su prirast u snazi, skidanje suvišne mase i optimizovanje sistema ogibljenja i kočnica.

 

Ova unapređena verzija M5 Competitiona ispod haube poseduje 4,4-litarski V8 motor sa 635 ks i 750 Nm. M5 CS koristi istu osmostepenu automatsku transmisiju i pogon na sve točkove kao i regularni M5. Iz stanja mirovanja do 100 km/h „na papiru“ ubrzava za 3,1 sekundu.

 

BMW-ov izazivač je jedan od najfascinantnijih Ferrarija ikada proizvedenih – 812 Superfast. Pogoni ga 6,5-litarski V12 agregat sa 800 ks i 718 Nm. Kompletna snaga se šalje na zadnje točkove putem sedmostepenog menjača s dvotrukom spojnicom. Do „stotke“ zvanično ubrzava za 2,9 sekundi, dok maksimalno može da pojuri do 340 km/h.

 

Da li BMW M5 CS može da se nosi s jednim od najmoćnijih Ferrarija ikada konstruisanih? Da biste to saznali, pogledajte video.

 

 

Vrele Gume

Izvor: CarWow via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery