AktuelnoVesti

BMW iX prošao test izbegavanja prepreke na putu relativno uspešno (VIDEO)

1.58KPregleda

Novi BMW iX, koji smo upravo testirali, ali u ulaznoj xDrive40 verziji s Pirelli P Zero Elect pneumaticima dimenzija 255/50 R21, našao se na testu „severnog jelena“, koji je prošeo prilično dobro.

 

Naravno, sve se odigralo u režiji km77.com, a najviša inicijalna brzina pri kojoj je ispit uspešno izveden, iznosila je 74 km/h.

 

Inicijalna brzina: 74 km/h

Brzina u srednjoj fazi: 62 km/h

Finalna brzina: 43 km/h

 

Regenerativno kočenje je bilo postavljeno na normalan/srednji nivo.

 

Generalno, sa snažnijim regenerativnim kočenjem, automobil brže gubi brzinu kada se podigne stopalo s papučice gasa, što olakšava izvođenje testa u poređenju s nižom postavkom regenerativnog kočenja.

 

Različiti pokušaji pri višim brzinama su propali, ali uzimajući u obzir masu od 2.530 kilograma, i veličinu BMW-a iX, rezultat uopšte nije loš.

 

Poređenja radi, Tesla Model X iz 2016., uspešno je završio ispit pri brzini od 70 km/h. Neki Audijevi modeli su bili bolji: e-tron 77 km/h i e-tron Sportback 75 km/h.

 

Vrlo je moguće da bi BMW iX xDrive 50, koji smo testirali, ostvario za nijansu slabiji rezultat zbog veće i teže baterije, 111,5 kWh u poređenju sa 76,6 kWh.

 

Vredno je pomena da BMW iX xDrive50 nedavno prošao stvaran „test“ izbegavanja severnog jelena, jer je Bjorn Niland izbegao losa na putu tokom testiranja.

 

U dodatnom video klipu možete videti i kako se iX snašao u slalomu.

 

Vrele Gume

Izvor: 77km.com via YouTube

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery