AktuelnoVesti

Honda Civic Type R oborio još jedan rekord pred „penziju“ (VIDEO)

1.27KPregleda

Honda je već započela reklamnu „tizer“ kampanju naredne generacije Civica Type R, ali to ne znači da odlazeći model nema šta da kaže na kraju.

 

Pulen japanske marke je postavio rekordno vreme u klasi serijskih automobila s prednjim pogonom na Bend Motorsport Parku u Australiji. Reč je o Limited Edition verziji, koja je očigledno još brža od standardne varijante.

 

Vozač Toni D’Alberto se našao za volanom oba automobila, a radi se o čoveku koji ima takmičarskog iskustva u Australijskom GT šampionatu i Australijskom šampionatu izdržljivosti. On je započeo regularnim Civicom Type R, ostvarivši vreme od 2 minuta i 13,251 sekunde na stazi dugačkoj 4,95 kilometara.

 

Zatim je uskočio u Type R Limited Edition, koji je „glasniji“, s BBS kovanim aluminijumskim točkovima „obuvenim“ u Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama, revidiranim ogibljenjem i rekalibrisanim upravljanjem. Ujedno, Limited Edition je oko 23 kilograma lakši od standardnog CTR-a.

 

Manje mase i s lepljivijim gumama, Type R Limited Edition je bio brži na stazi. D’Alberto je ostvario vreme od 2 minuta, 12,260 sekundi, što je 0,99 sekundi brže od standardne verzije.

 

U priloženom video klipu možemo videti kompletan krug Type R Limited Editiona. Ne vidimo brzinomer, ali ova staza omogućava postizanje velikih brzina. Tu je nekoliko sekcija s dugačkim pravcima i krivinama.

 

Aktuelni Civic Type R je uspeo da postavi nekoliko rekorda u klasi serijskih automobila s prednjim pogonom tokom svog životnog ciklusa. Staze koje je osvojio su sledeće: Hungaroring, Estoril, Silverstone, Spa-Francorchamps i Magny-Cours. Limited Edition je potukao Renault Megane RS Trophy-R na Suzuki, mada je francuski pulen nadmašio Hondino vreme na Nirburgringu.

 

„Tizer“ kampanja japanske marke vezana za novi CTR, sugeriše da će novajlija debitovati tokom 2022. Glasine kažu da će posedovati unapređen pogonski sklop odlazećeg modela, tako da očekujemo novi talas obaranja rekorda.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery