Vesti

Bentley Turbo RL Empress II Coupe – prava definicija drumske jahte devedesetih

Aukcije

911Pregleda

 

Bentley Turbo RL Empress II Coupe je jedinstvena verzija sa troja vrata modela LWB Bentley Turbo RL koja se proizvodila u periodu od sredine osamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka.

Ovaj primerak je izrađivala kompanija Hooper, i to svega u pet primeraka, a jedan od njih će se naći na aukciji kuće RMStohebys u Arizoni, 17 i 18. januara sledeće godine.

Na aukciji će se naći jedan od ukupno dva primeraka sa volanom na levoj strani, a ovaj specijalni Bentley poseduje aluminijumsku karoseriju koja je ofarbana u “Tudor Red” crvenu boju, dok je enterijer izrađen u bež boji sa detaljima od drveta.

Opremljen je brojnim funkcijama koje su impresivne čak i za današnje standarde, kao što su “koktel” kabinet, stakleni “sunshine” krov, elektronski podesiva prednja i zadnja sedišta i ozvučenje sa 12 zvučnika kompanije Alpine.

Ovaj primerak je proizveden 1991. godine, a kompanija Hooper ga je koristila u svojim reklamnim kampanjama. Nakon toga je on stigao do Los Anđelesa gde se i dan danas nalazi u jednoj kolekciji zajedno sa drugim jedinstvenim Bentley i Rolls-Royce modelima. Empress II Coupe je gotovo u fabričkom stanju koje aukcijska kuća opisuje kao “izvanredno”.

Takođe, uprkos činjenici da je star 27 godina, ovaj automobil je prešao svega 11.632 kilometara, a prodaje se zajedno sa papirima o njegovoj istoriji i drugim izveštajima.

Još uvek nema informacija o tome koju će cenu za njega tražiti RM Sotheby, ali s obzirom da se radi o izuzetno retkom automobilu, verujemo da ona neće biti mala.

Da li vam se dopada ovaj model?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery