Vesti

Aston Martin V12 Vantage V600 – emotivni oproštaj od prethodne generacije modela Vantage

Poslednja, specijalna verzija

494Pregleda

S obzirom da je predstavljena nova generacija modela Vantage, vreme je da se polako oprostimo sa prethodnom. Međutim, britanski proizvođač je rešio da svoj model “pošalje u penziju” time što je predstavio njegovu novu, specijalnu verziju nazvanu V600.

Konstruisan kao poslednja verzija prethodne generacije modela Vantage, Aston Martin V12 Vantage V600 spaja sve najbolje mehaničke delove btiranskog sportskog automobila i kombinuje ih sa jedinstvenom karoserijom izrađenom od ugljenikovih vlakana. Proizvedeno je ukupno 14 primeraka ovog modela, po sedam u kupe i kabriolet verziji.

Srce novog “Triple-V” modela čini atmosferski V12 agregat radne zapremine 6 litara koji razvija 592 konjske snage (600 PS) koji je povezan sa sedmostepenim manuelnim menjačem.

Karoserija je u potpunosti nova i jedinstvena za ovaj model, te se na njoj ističe nova hauba sa ipupčenjem na sredini i jedinstvena prenjda maska (rešetka) hladnjaka. Zadnji difuzor je takođe jedinstven, a tu su i nove felne.

Enterijerom dominiraju detalji od ugljenikovih vlakana, kožna presvlaka i detalji od aluminijuma. U svakom slučaju, reč je o jednom prelepo dizajniranom automobilu.

S obzirom da se automobilska industrija sve više okreće elektrifikaciji, velike su šanse da “analogni” automobili sa atmosferskim agregatom i manuelnim menjačem odlaze u istoriju.

Prema tome, ako je V12 Vantage V600 zaista poslednji sportski automobil sa V12 atmosferskim agregatom i manuelnim menjačem, onda “analogni” automobili odlaze u istoriju sa “praskom”, dostojanstveno, onako kako im i dolikuje i kakvi su bili tokom čitavog svog “životnog veka”.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery