Vesti

Audi želi da „oživi“ Horch kao samostalni luksuzni brend!

Specijalni A8 kao rival Maybach-u

993Pregleda

Za sve one ljude koji traže nešto luksuznije od regularne S-Klase, Mercedes ima Maybach modele, a Audi bi uskoro mogao da krene istim putem i to sa imenom Horch.

Naime, direktni predak kompanije Audi, nemački brend po imenu Horch, bio je aktivan početkom dvadesetog veka na tržištu luksuznih automobila.

Po svemu sudeći, Audi sada želi da kreira Horch verziju modela A8. Ova perjanica bi mogla da dobije i novo ime i mogao bi da bude predstavjen u roku od dve do tri godine, prenosi magazin AutoNews, citirajući izvore iz kompanije u Ingloštatu.

Ako zaista bude kreiran, Audi A8 Horch (čije ime još uvek nije potvrđeno) će, veruje se, dobiti dosta dodatne opreme u kabini, kao i Horch logo na C stubovima, ali i felne drugačijeg oblika. Dimenzije automobila neće biti menjane, a njegovo srce će činiti twin-turbo W12 agregat. Mada postoje šanse da bi mogao da ima i V8 agregat, kako je naveo izvor.

Ako sve prođe po planu, i potražnja za modelom Audi A8 sa oznakom Horch bude dovoljna, onda bi i drugi modeli mogli da ponesu tu oznaku. Naime, za sada nema zvaničnih i čvrstih planova za druge Horch modele, ali ih predstavnici komapnije Audi nisu ni odbacili.

S obzirom da postoji mogućnost da Horch postane samostalan brend, Audi ne želi da napravi istu grešku kao i Daimler na početku ovog milenijuma, kada je kreirao modele Maybach 57 i 62, čija je prodaja bila znatno manja nego što se očekivalo.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery