AktuelnoVesti

Audi se izvinio zbog reklame sa devojčicom. Da li je zaista neumesna?

Problem je u očima posmatrača

6.69KPregleda

Audi povukao reklamu sa devojčicom koja jede bananu zbog optužbi da ima seksualnu konotaciju

 

Marketing Volkswagen grupe našao se ponovo na udaru boraca protiv seksizma, ovaj put čini se sasvim neopravdano. Naime, pojedinci smatraju da je Audi „seksualizovao“ malu devojčicu u jednoj od svojih  nedavnih internet promocija. Reklama se našla na oficijalnom Twiter nalogu brenda Audi u nedelju i prikazivala je fotografiju deteta naslonjenog na rešetku RS4 Avant dok  jede bananu. Tvit je propraćen porukom koja kaže: „Neka vam srce kuca brže – u svakom aspektu.“

 

http://

 

Iako se oglas čini prilično bezopasnim, izazvao je salvu kritike na internetu, jer su ga neki korisnici doživljavali kao seksualno sugestivan. Drugi su branili objavu, uključujući i komentar koji je rekao: „Svako ko vidi skriveni simbol u banani u ruci malog deteta definitivno bi trebalo da poseti psihijatra.“

 

To nije bio jedini problem sa objavom jer su se korisnici takođe žalili kako isti prikazuje da je dete u opasnosti. „Lepo što pokazujete kako deca mogu lako biti ubijena vašim automobilima“ , „To je jednostavno neukusno. Dete ispred rešetke, koje se teško može videti sa vozačevog sedišta“, bili su samo neki od komentara na tvit.

 

 

 

Iako je, prema opštem mišljenju, reklama poptuno bezazlena i mi bismo dodali simpatična (deca jedu banane zar ne), Audi se povinuo kritikama i odmah narednog jutra objavio izvinjenje. U nizu tvitova kompanija je saopštila: „Da razjasnimo: Audi brine o deeci. RS4 Avant je porodični automobil i zato smo u reklamnoj kampanji prikazali različite članove porodice. Izvinjavamo se svima koje je fotografija na bilo koji način uvredila“.

 

http://

 

Definitivno su danas „politička korektnost“ i borba za ljudska prava doživeli svoj najpervertiraniji oblik, pogotovo na internetu gde pojedinci diskutabilnog mentalnog zdravlja imaju pravo da komentarišu i osuđuju sve i svakog. 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery