Vesti

Audi RS Q8 je novi rekorder Nirburgringa!

Krug na legendardnoj nemačkoj stazi završio je za 7 minuta i 42,253 sekundi!

Audi RS Q8
2.79KPregleda

Iako je na tržištu pozicioniran ispod svog “rođaka iz Italije”, modela Lamborgihini Urus, i iako još uvek nije zvanično predstavljen, Audi RS Q8 je upravo postao najbrži SUV na Nirburgringu!

Audi RS Q8

Ovaj Super SUV iz Ingloštata krug na legnedarnoj stazi u Nemačkoj je završio za samo 7 minuta i 42,253 sekudni. To je bilo dovoljno da se pobedi dosadašnji rekorder, model Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je bio za oko sedam sekundi sporiji. Takođe, sa ovim vremenom, Audi RS Q8 je krug na “zelenom paklu” završio za isto vreme kao i model Lamborghini Murcielago SuperVeloce. Sa druge stane, na ovoj stazi su od njega sporiji modeli Nissan GT-R, Mercedes-Benz SLS AMG i Ferrari 599 GTB.

Nemački sajt Nürburgring, koji je prvi objavio vesti, objavio je i video koji je snimljen iz kokpita. Na video snimku možemo videti kako Audi RS Q8 sa lakoćom savladava stazu. U prilog su mu išli i vremenski uslovi, za koje se navodi da su bili gotovo idealni.

Podsećamo, Audi RS Q8 poseduje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat, kakav se nalazi i kod modela RS6 Avant. Pretpostavlja se da ta pogonska jedinica razvija 592 konjske snage (441 kW) i 800 Nm obrtnog momenta. Procenjuje se da je ovom modelu za ubrzanje iz mesta do 100 km/h potrebno svega 3,8 sekundi. To znači da je on od karavan modela sa kojim deli agregat sporiji za svega dve desetinke. Ako je verovati ranijim izveštajima, maksimalna brzina ovog modela ograničena je na 305 km/h.

Audi RS Q8

Fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery