Predstavljamo

Audi Q3 Sportback – novi krosover-kupe iz Ingloštata!

Krosover-kupe manija se ne zaustavlja!

Audi Q3 Sportback
1.58KPregleda

Audi je i zvanično predstavio svoj novi krosover-kupe model za 2020. godinu. Reč je o modelu Audi Q3 Sportback.  

Audi Q3 Sportback

Spoljašnji dizajn

Naime, Audi Q3 Sportback je baziran na standardnom Q3 modelu. Odlikuje ga sportski dizajn sa crnom „Singleframe“ maskom (grilom) i trapezoidim usisnicima za vazduh. Redizajnirana je hauba, a tu su i Matrix LED farovi.

Sportski dizajn se nastavlja i ka zadnjem delu. Naravno, najveća promena je padajući krov zahvaljujući kome ovaj krosover izgleda dinamičnije. Predstavnici kompanije navode da upravo zahvaljujući ovakvom krovu, Audi Q3 Sportback izgleda duže od standardnog Q3.

Na spoljašnjem dizajnu se još ističu i plasitčne obloge na karoseriji i zadnji branik sa integrisanim difuzorom. Tu je i spojler, skriveni izduv i nove svetlosne jedinice na zadnjem delu.

Prepoznatljiv enterijer

Kabina je gotovo u potpunosti ista kao kod standardnog Q3. Ističe se digitalna instrument tabla sa ekranom dijagonale 10,25 inča, ali i ekran infotejnment sistema veličine 10,1 inča. Tu je i volan sa „ravnim dnom“, a kontrole su orijentisane ka vozačevom sedištu.

Zadnja sedišta se mogu pomerati napred-nazad i do 130 mm, čime se može povećati prostor za noge ili za prtljag. Kada već pominjemo prtljažnik da kažemo i da on ima kapacitet od 520 litara sa sedištima na svom mestu. Njihovim obaranjem zapremina prtljažnika raste na 1.400 litara.

Kao opcija će biti dostupan i ekran od 12,3 inča, sportska seidšta i slično. Klijenti će moći da naruče i sedišta sa grejačima i ambijentalno osvetljenje.

Dva agregata pri lansiranju na tržište

Novi Audi Q3 Sportback će se u Evropi prodavati sa dva različita agregata. Naime, model Q3 Sportback 35 TDI S-tronic posedue četvorocilindarski agregat zapremine dva litara. On razvija 148 KS (110 kW) i 340 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa sedmostepenim  DCT menjačem preko kog se snaga šalje prednjim točkvoima. U ovoj konfiguraciji, Q3 Sportback iz mesta do 100 km/h ubrzava za 9,3 sekundi. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 205 km/h. Druga opcija je Q3 Sportback 45 TFSI Quattro S-tronic. On poseduje dvolitarski benzinski agregat sa turbo punjačem koji razvija 227 KS (169 kW9 i 250 Nm obrtnog momenta. I ovaj agregat dolazi u kombinaciji sa sedmostepenim DCT menjačem. Razlika je što on ima pogon na svim točkovima. Zahvaljujući dodatnoj snazi i AWD pogonu, ovaj model iz mesta do stotke ubrzava za 6,5 sekundi. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 233 km/h.

Nešto kasnije će Audi predstaviti i verziju ovog modela sa pogonom na svim točkovima i manuelnim menjačem. Naravno, očekuju se i druge pogonske opcije.

Prodaja kreće na jesen

Audi Q3 Sportback na evropsko tržište stiže ove jeseni. On će se prodavati po ceni od 40.200 evra za 35 TDI varijantu i 46.200 za 45 TFSI verziju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery