Sajam automobila u Ženevi

Audi A6, A7, A8 i Q5 kao plug-in hibridi u Ženevi

Elektrifikacija modela iz Ingloštata!

Audi Plug-in hibridi
2.03KPregleda

Audi je pored koncept modela Q4 e-Tron predstavio još četiri nova plug-in hibridna modela na Sajmu automobila u Ženevi. Reč je o modelima koji nose oznake Audi A6L 55 TFSIe Quattro, A7 55 TFSIe Quattro, A8L 60 TFSIe Quattro i Q5 55 TFSIe Quattro.

Iako ovaj kvartet ima prilično konfuzne oznake, reč je o najprimamljivijim varijantama svakog od ovih modela.

Modele Audi A6L TFSIe Quattro, A7 55 TFSIe Quattro i Q5 55 TFSIe Quattro pokreću pogonski sklopovi koji razvijaiju 363 konjske snage i 500 Nm obrtnog momenta. Nešto slabije „50 TFSI“ verzije će se takođe prodavati na modelima A6, A7 i Q5. Ti modeli će razvijati 295 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta. Svi modeli poseduju bateriju kapaciteta 14,1 kWh i sa jednim punjenjem mogu preći do 40 kilometara samo na električnu energiju.

Što se većeg i luksuznijeg modela A8 tiče, on poseduje snažni trolitarski V6 agregat upraen sa sinhronim elektormotorom. Njegov pogonski sklop ukupno razvija 443 konjske snage i 699 Nm obrtnog momenta. Kao i modeli A6, A7 i Q5, i on prikuplja energiju tokom kočenja.

Svi ovi modeli imaju tri različita moda vožnje. Prvi, nazvan „EV“ mod, znači da se vozilo kreće samo na električnu energiju. Drugi je „Auto“ mod, što znači da sistem inteligentno koristi elektormotor i SUS agregat. Poslednji, ali ne i najmanje važan je „Hold“ mod vožnje. U tom modu pogonski sklop funkcioniše na najbolji mogući način kako bi održao optimalan status napunjenosti baterije.

Prodaja ovih modela je već počela.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery