AktuelnoVesti

Aston Martin V12 Speedster

2.13KPregleda

Bez krova i vetrobranskog stakla + V12 motor od 690 KS i 765.000 funti!

Malo je reći da je Aston Martin iznenadio danas! U link obraćanju ljubiteljima automobila predstavio je savršeno originalni model „V12 Speedster“.

Zapravo ovde se radi o ekskluzivnom dvosedu koji je u limitiranoj seriji od 88 primeraka.

Ovo čudnovato „stvorenje“ pokreće 5,2-litarski V12 motor od 690 KS i 752 Nm. Do stotke stiže za 3,5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 300 km/h.

Platforma je 100% od aluminijuma dok je karoserija napravljena od karbona, slično kao i kod modela Ferrari SP2 Monza koji mu je jedan od konkurenata.

Krenimo od pogona – ispod poklopca predivno oblikovanog poklopca motora skriva se 5,2-litreni V12 motor snage 690 KS uz 752 Nm okretnog momenta uz koji ovaj model stotku hvata za 3,5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 300 km/h.

 

Unutrašnjosti obiluje karbonskim elementima. Između vozača i suvozača nalazi se „most”, a umesto standardne pregrade za rukavice tu je kožna torba koja se može po potrebi skloniti.

Na središnjem grebenu nalaze se čitava šuma prekidača i regulatora uključujući i digitalni panel na kojem se nalaze kontrole menjača. Kao što se može odmah uočiti uočiti nema ni vetrobranskog stakla, ali ni krova!

Što će reći, V12 Speedster je sjajan automobil ali samo za lepo vreme!
Isporuke kreću početkom 2021. godine, pa ko želi i može neka požuri!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery