Vesti

Aston Martin u gubitku nakon prve polovine ove godine!

Britanski proizvođač je prvu polovinu ove godine završio sa gubitkom od 78,8 miliona funti

kompanije Aston Martin
630Pregleda

Predstavnici kompanije Aston Martin su nedavno objavili da je britnaski proizvođač prvu polovinu ove godinu završio sa finansijskim gubitkom. Kako su oni naveli, jedan od razloga za to je pad akcija te kompanije na tržištu.

kompanije Aston Martin

U finansijkoj dokumentaciji koju je objavio britanski proizvođač, navodi se da je kompanijia u gubitku koji iznosi oko 78,8 miliona funti, pre poreza. Prvu polovinu prošle godine, Aston Martin je završio sa profitom od 20,8 miliona funti.

Predstavnici kompanije Aston Martin su za gubitak okrivili slabu potražnju na tržištu luksuznih automobila. Takođe, oni su naveli i da je za automobilima tog proizvođača trenutno slaba potražnja na tržištu  Britanije i Evrope. Na finansijki gubitak je uticala i investicija u novo postrojenje u Velsu. Nakon što su objavljeni ovi podaci, vrednost akcija kompanije Aston Martin je pala za 12 procenata.

„Ovo je težak period za sve nas. Međutim, preduzimamo neophodne mere koje će nas vratiti na pravi put“, rekao je Endi Palmer, izvršni direktor kompanije.

Palmer je naveo i da je opala prodaja skupljih automobila britanskog proizvođača, a da je sa druge strane povećana potražnja za jeftinijim V8 Vantage modelom.

Takođe, Aston Martin ulaže dosta vremena i novca u svoj prvi SUV. Ako su nedavni rezultati poslovanja kompanija Lamborghini, Bentley i Rolls-Royce, čiji su SUV automobili doneli veliki profit primer kojim se vodimo, model DBX bi mogao isto uraditi za Aston Martin.

Aston Martin trenutno radi i na modelima Valkyrie, Valhalla i Vanquish.

kompanije Aston Martin

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery