Vesti

Audi najavio šest novih RS modela!

Neki od njih će debitovati na Sajmu automobila u Frankfurtu

Novi Audi RS modeli - tizer
1.42KPregleda

Audi ove godine slavi 25. rođendan modela RS2 Avant.Proizvođač iz Ingloštata je sada objavio i tizer fotografiju kojom najavljuje šest novih modela sa RS oznakom.

Novi Audi RS modeli - tizer

Naravno, Audi nije otkrio nikakve detalje o ovim modelima. Međutim, čini nam se da su na fotografiji prva dva modela RS6 Avant i RS7 Sportback.

Očekuje se da oba ova modela budu predstavljena na Sajmu automobila u Frankfurtu sledećeg meseca. Pretpostavlja se da će oba modela imati četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. Taj agregat može da razvija do 641 KS (478 kW).

Prethodne špijunske fotografije su nam otkrile da možemo očekivati agresivni dizajn prednjeg dela. Naravno, očekuje se i sportsko vešanje i performantni kočioni sistem. Oba modela će imati dve izduvne cevi i skromno redizajniran enterijer.

Nakon ova dva modela, sledeći bi mogli biti Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback. Oba modela bi trebalo da imaju 2.5-litarski, petocilindarski agregat koji razvija oko 414 KS (309 kW). Taj agregat će navodno biti povezan sa DCT menjačem preko kog će se snaa slati svim točkovima.

Peti automobil na fotografiji izgleda najmisterioznije. Međutim, njegovi farovi podsećaju na one sa modela A4 i S4, te bi to mogao biti Audi RS4 Avant. On će najverovatnije imati poznati 2.9-litarski twin-turbo V6 koji razvija 444 KS (331 kW) i 600 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tom agregatu, trenutni Audi RS4 Avant iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu. Takođe, on postiže maskimalnu brzinu od 280 km/h.

Poslednji, ali nikako najmanje važan je model RS Q8. Očekuje se da on ima četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji će razvijati 641 KS (478 kW). Istu izlaznu snagu ima i model Lamborghini Urus, te se spekuliše da bi taj agregat kod Audi RS Q8 modela mogao imati manju snagu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery