970_250_eko
Vesti

Aston Martin se nada da će godišnje prodavati između 4.000 i 5.000 primeraka modela DBX!

Aston Martin DBX od sledeće godine i kao hibrid?

Aston Martin DBX
895Pregleda

Aston Martin ima velika očekivanja od modela DBX, prvog SUV modela u 106 godina dugoj istoriji te kompanije.

Aston Martin DBX

Podsećamo, Aston Martin DBX premijerno je predstavljen prošlog meseca u Pekingu, a zatim i Los Anđelesu. Njegova glavna misija jeste da donese profit britanskom proizvođaču. To je posebno važno sada kada je Aston Martin zabeležio slabiju prodaju svojih sportskih automobila.

Takođe, Aston Martin je uložio baš puno truda u kreiranje modela DBX. Izvršni direktor kompanije, Endi Palmer, rekao je da je uveren da će ovaj SUV doveti nove mušterije britnaskom brendu. Pogotovo na kineskim i američkom tržištu. Po njegovom mišljenju, on će “utabati stazu” za nove modele, kao što je obećani sportski automobil agregatom smeštenim između prednje i zadnje osovine, kao i za Lagonda električna vozila.

On procenjuje da će se na godišnjem nivou prodavati oko 4.000 primeraka modela DBX. Samim tim, DBX će postati najprodavaniji automobil britanskog proizvođača. Takođe, Palmer se nada da će prodaja rasti svake godine.

Palmer se nada i da će Aston Martin DBX motivisati vlasnike drugih Aston Martin modela da svoje Range Rovere i Porsche Cayenne modele zamene upravo DBX modelom. “Danas više od 70 procenata vlasnika nekog Aston Martin automobila u garaži ima i SUV. Nadam se da će te SUV modele zameniti našim prvim SUV-om ikada”, rekao je Palmer.

On je najavio i mogućnost da Aston Martin DBX u budućnosti dobije i hibridni pogonski sklop. “Od 2020. godine, svi naši automobili će biti dostupni i kao hibridi”, rekao je on.

Aston Martin DBX

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery