Vesti

Aston Martin DBS GT Zagato koji razvija 760 KS!

Par koji košta 6 miliona funti

Aston Martin Zagato
1.72KPregleda

Nakon što su zajedno kreirali četiri specijalna modela bazirana na Vanquishu, Aston Martin i Zagato ponovo sarađuju na još jednom interesantnom projektu.

Aston Martin Zagato

Radi se o automobilima DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato ContinuationOni će se prodavati u paru za 6 miliona funti. Proizvodnja će biti ograničena na samo 19 primeraka po modelu. Ideja iza projekta je obeležavanje stogodišnjice Zagata i gotovo šest decenija saradnje između italijanske dizajnerske kuće i Aston Martina.

Osim novih fotografija, Aston Martin je otkrio i nove detalje o modelu DBS GT Zagato. On će biti baziran na modelu DBS Superleggera. Verzija koju je dizajnirao Zagato ima tradicionalni „double-bubble“ dizajn krova, dok rešetka hladnjaka, prednja svetla i felne stvaraju vizuelnu vezu s klasičnim modelom DB4 GT Zagato iz 1960. godine.

Tu je i eksluzivna „Supernova Red“ boja i detalji od ugljenikovih vlakana. Točkovi su ofarbani u crno-zlatnu kombinaciju, a u unutrašnjosti se ističe „Caithness Spicy Red“ koža. Tu su i Zagato „Z“ oznake na sedištima i zlatni detalji.

DBS GT Zagato će imati moćni 5.2-litarski V12 twin-turbo motor sa modela Superleggera koji je ovde pojačan na 765KS. U standardnoj verziji to je dovoljno da ubrza do maksimalnih 340 km/h.

Što se tiče modela DB4 GT Zagato Continuation, on će koristiti šestocilindarski motor koji razvija 380 KS. Snaga  će se preko šestostepenog manuelnog menjača s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem prenositi na zadnje točkove.

Aston Martin će započeti isporuke modela DB4 GT Zagato Continuation u četvrtom kvartalu 2019. godine. DBS GT Zagato će početi da se dostavlja od prvog kvartala 2020. godine.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery