970_250_eko
Vesti

Moto GP: Sjajni Kvartararo uzeo pol u Tajlandu, novi pad Markesa

Kvalifikacije

622Pregleda

Fabio Kvartararo će startovati prvi na Velikoj nagradi Tajlanda u nedelju. Drugo mesto u kvalifikacijama je osvojio Maverik Vinjales, dok je treći bio Mark Markes.

Najpre su vodili Pol Espargaro i Kal Kračlou, a u vrhu su tada bili Peko Banjaja i Taki Nakagami. U Q1 je bio i Danilo Petrući, ali je on posle prvog izlaska na teren bio tek na 11. poziciji.

Petrući se uozbiljio i uspeo je da dođe do prvog mesta. Kračlou je napavio drugo vreme, a na tri minuta do kraja Q1 dela kvalifikacija je pad imao Frančesko Banjaja. Ipak u samom finišu je Pol Espargaro došao do druge pozicije, a Kal Kračlou nije uspeo da odgovori.

Q2 deo kvalifikacija je odlično počeo Mark Markes. Međutim, još u prvom izlasku Fabio Kvartararo uspeo je da se popne na prvo mesto postavši prvi vozač koji je vozio ispod 1:30 krug na stazi u Buriramu. Markesovo vreme je inače bilo samo 11 hiljaditinki lošije, a odličan je bio i Maverik Vinjales.

Inače u prvom delu treninga je udes imao Valentino Rosi koji je tada bio deveti. Skuterom je stigao na vreme do garaže kako bi probao još jednom da izađe na stazu.

U nastavku je Fabio Kvartararo i dalje dominirao, a veliki kiks je imao Mark Markes koji je izleteo u petoj krivini. Bilo je tada manje više jasno da jedino Maverik Vinjales može da ugrozi Kvartarara koji je vozio odlično ali je i sam pao i u šljunku je završio kvalifikacije. Vinjales je uspeo da se domogne druge pozicije. Vozači koji su pali nisu doživeli ozbiljnije povrede.

Kvartararo je kvalifikacije završio sa krugom 1:29.719 što je i rekord staze, Vinjales je imao zaostatak od 106 hiljaditinki, a Markes 202 hiljaditinke. Četvrto vreme je imao Morbideli, peto Petrući, a sledili su Džek Miler, Doviciozo, Mir, Rosi, Rins, Pol Espargaro i Aleš Espargaro.

Izvor: Sportklub.rs

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery