AktuelnoVesti

Alfa Romeo potvrdila Tonale u „plug-in“ hibridnom izdanju

Alfa Romeo Tonale
1.37KPregleda

Najnovija Alfa se „brusi“ za tržišnu premijeru.

 

U medijima se koketiralo o ideji vezanoj za „plug-in“ hibridnu verziju buduće Alfe Romeo Tonale. Ta pretpostavka je dobila na snazi u aprilu, kada je šef italijanske marke, Žan-Filip Imparato, jasno iskazao da želi da „plug-in“ hibridni pogon isporučuje bolje performanse. To je bio razlog za odlaganje premijere novog kompaktnog krosovera.

 

Sada je i Stellantis potvrdio da će Tonale posedovati PHEV konfiguraciju. Do rešenja situacije je došlo na sastanku Imparata i visokog menadžmenta u G.B. Vico fabrici u Pomiljano d’Arku, gde će se Tonale proizvoditi.

 

Glavna krilatica sastanka je bila „kvalitet bez kompromisa“, uz motivacione razgovore sa snabdevačima u vezi s kvalitetom. U saopštenju koje je izdato posle sastanka, Stellantis je spomenuo da će Tonale činiti prvu „plug-in“ hibridnu ponudu Alfe Romeo.

 

Ovaj krosover će biti pozicioniran ispod Stelvija, a prodavaće se i u SAD. Mada brojni detalji još uvek nisu potvrđeni, prethodni izveštaji sugerišu da će Tonale počivati na platformi koju koristi Jeep Compass, koja dozvoljava elektrifikaciju.

 

Što se stajlinga tiče, on će u velikoj meri biti prenesen s Tonale Concepta predstavljenog u Ženevi 2019. Međutim, tek treba da dobijemo uvid u kabinski prostor, koji sigurno neće biti futuristički kao što je slučaj s izložbenim primerkom.

 

Očekuje se da Tonale bude predstavljen tokom prvog kvartala 2022., da bi u evropske prodajne salone pristigao do juna iste godine.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery