Vesti

Mercedes-AMG A35 kreće u napad na Audi S3 i Golf R

Pariz 2018

935Pregleda

Mercedes-AMG je konačno predstavio i svoj novi hot heč, model A35.

Takođe, reč je o najsnažnijem modelu A-Klase, bar dok sledeće godine ne bude predstavljen A45, koji će biti za 99 konjkih snaga (74 kW) snažniji, te će imati i unapređenu šasiju i nešto agresivniji „body-kit“.

Naime, iako već znamo skoro sve o ovom modelu i iako smo već imali prilike da vidimo kako on izgleda, on je ovoga puta i zvanično predstavljen javnosti na Sajmu automobila u Parizu. Ovaj model će biti glavni konkurent modelima kao što su Audi S3 Sportback i Volkswagen Golf R.

Njegovo srce je četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem koji razvija 301 konjsku snagu (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta.

Agregat je povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem preko koga se snaga šalje svim točkovima, te model A35 od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekudni i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Inženjeri su instalirali i AMG Ride Control vešanje koje se astoji od lakih aluminijumskih komponenti, specifično sportsko upravljanje i još mnogo toga što će se naći i na modelu A45.

Ovaj novi model ima jedinstvenu masku (rešetku) hladnjaka i novi prednji spliter. Tu su i sportski zadnji branik i veliki spojler, ali i novi difuzor i aluminijumske felne veličine 18 inča.

Mercedes-AMG će početi da prima narudžbine za ovaj model od sledećeg meseca, nakon što Sajam automobila u Parizu bude završen.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery