Vesti

Novi Mercedes Benz B-Klase – svetska premijera

1.17KPregleda

Novi Mercedes-Benz B-Klase je danas i zvanično predstavljen u okviru Sajma automobila u Parizu. Nova generacija ovog modela stavlja naglasak na sportski duh Sports Tourer-a.

Nova B-Klasa izgleda dinamičnije u odnosu na prethodni model, a iz kompanije navode da je i agilnija na putu, dok u isto vreme nudi veći nivo komfora.

Ideja dizajnera je bila da učini da se B-Klasa vizuelno ističe u svetu minivan vozila. Ta ideja je prihvaćena i izvedena, pomoću dugog međuosovinskog rastojanja (2.729 mm) sa kratkim prepustima, i linijom krova koja se lagano spušta kao i većim točkovima dimenzije 16 do 19 cola, kako bi se naglasila dinamičnost proporcija.

Relativno spljošten, istureni prednji deo vozila sa tečnim prelazom sa poklopca motora na A-stub i na vetrobransko staklo, zajedno sa snažnim bokovima vozila, naglašava sveukupni sportski izgled.

Avangardna unutrašnjost ostavlja jedinstven utisak svojim prepoznatljivim dizajnom komandne table. Jedna od glavnih odlika komandne table je masivni osnovni deo koji se spušta ka putnicima i prosečen je u oblasti vozača i suvozača.

Intuitivni korisnički interfejs prilagodljivog MBUX multimedijalnog sistema postavlja nove standarde. Njegove izuzetne karakteristike uključuju brilijantnu grafiku, „Hey Mercedes“ glasovno komandovanje, “touch screen” i funkcije kao što su MBUX Augmented Reality.

Kada je u pitanje aktivna bezbednost, vrhunski pomoćni sistemi za vožnju čine B-Klasu liderom u segmentu zahvaljujući funkcijama prenetim sa S-Klase.

U poređenju sa svojim prethodnikom, nova B-Klasa je u svakoj svojoj verziji opremljena novim, efikasnim motorima koji su usklađeni sa Euro 6d-TEMP normativom izduvne emisije vozila. Novost među motorima je poprečno postavljena verzija dizel motora OM 654 zapremine dva litra snage 110 i 140 kW, sa aluminijumskim blokom i stepenastim procesom sagorevanja.

Uz to, unutrašnjost vozila je prostranija, dok su motori efikasniji i čistiji. Osmo-stepeni menjač sa duplom spojnicom će po prvi put biti ugrađen na B-Klasi. Početak prodaje nove B-Klase je predviđen za 3. decembar 2018. godine, pri čemu će isporuka početi u Februaru 2019.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery