AktuelnoVesti

Poslednji pozdrav za BMW i8

2.99KPregleda

BMW se oprostio od i8 s 18 jedinstvenih kolor varijanti

 

 

BMW je proizveo oko 20.500 jedinica i8 tokom proizvodnog ciklusa ovog modela.

 

 

Hibridni sportista iz Bavarske je došao do kraja svog „životnog puta“, a u to ime, proizvođač iz Minhena je isporučio finalnih 18 primeraka, i to u jedinstvenim bojama. Reč je o nijansama koje nikada ranije nisu bile dostupne za i8.

 

BMW je saopštio da je čitav projekat predstavljao izazov. Naime, tehničari su morali ručno da boje vozila, a kompanija je aktivno radila sa snabdevačima da bi dobila željene kolor komponente.

 

 

 

Finale kakvo i8 zaslužuje, bez dileme.

 

Brojni kupci primeraka iz ove finalne serije su pripadnici BMW i8 Međunarodnog kluba.

 

 

Neki od članova su čak bili prisutni dok su vozila silazila s proizvodnih linija.

 

„Labudovu pesmu“ je „otpevao“ i8 Roadster u „Portimao“ plavoj boji.

 

Mada ovaj BMW-ov model nije bio nešto posebno uspešan kada je o prodaji reč, njegova budućnost na tržištu polovnjaka bi mogla da bude fascinantna.

 

 

Relativno mali broj proizvedenih primeraka, atraktivna pojava i žustre vozne karakteristike, mogli bi da čine primamljiv recept za kolekcionare.

 

S obzirom na to da je njegova proizvodnja počela 2018. i da je proizveden u još manjem broju primeraka, i8 Roadster je još ekskluzivniji od kupea.

 

 

Nažalost, nema još uvek signala da BMW planira da i8 zameni novim hibridnim sportistom na posebnoj šasiji.

 

Međutim, bavarska marka ubrzano dodaje „plug-in“ hibridne modele svom portfoliju. Samo tokom 2020., BMW je u ponudu uveo 330e, X2 xDrive25e i X5 xDrive45e.

 

Na putu je još PHEV i EV modela, jer stroža ekološka regulativa vrši neumoljiv pritisak na proizvođače automobila, prisiljene da isporučuju sve čistije i ekološki podobnije pogonske sisteme.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery