Vesti

VW grupacija najavila električnu ofanzivu, ali i ukidanje radnih mesta!

Druga strana medalje

Volkswagen
391Pregleda

Juče su predstavnici VW grupacije prezentovali svoj ambiciozni plan. On podrazumeva da nemački brend do 2028. godine lansira čak 70 novih električnih vozila. Ti električni automobili bi, prema procenama kompanije, trebalo da budu prodati u čak 22 miliona primeraka! Međutim, tek danas je saopštena i druga strana tog ambicioznog plana.

Volkswagen

“Neće biti otpuštanja”, rekao je juče predsednik VW grupacije Herbert Dajs prilikom predstavljanja godišnjih rezultata. Međutim, kako danas saznajemo, VW grupacija planira da zatvori od 5.000 do 7.000 radnih mesta samo u brendu Volkswagen.

“Zbog automatizacije i rutinskih zadataka kompanija očekuje da će između 5.000 i 7.000 radnih mesta nestati do 2023. godine.” Tako stoji se u saopštenju kompanije. Doduše, navodi se i da će smanjenje radne snage biti sprovedeno tako što se neće zamenjivati oni koji odlaze u penziju.

Ova smanjenja dodaju se na već tekući program restrukturiranja. Taj program predviđa da se do 2020. godine ukine 21.000 radnih mesta u svetu. Zvaničnici kompanije su procenili da bi se time uštedelo više od tri milijarde evra.

Sa druge strane, ova kompanija namerava da otvori oko 2.000 radnih mesta za razvoj softvera i elektronike. U saopštenju se navodi i da garancija zaposlenosti do 2025. godine postignuta u dogovoru sa sindikatima ostaje na snazi.

Volkswagen

 

1 Komentar

  1. U Slovackoj fabrici treba da dobije otkaz oko 3200 ljudi,koji su direktno pod VW i jos dosta onih koji su van fabrike… Smanjuju plate u poseku za 120E i povecavaju proizvodnju za 50 komada po smeni!!! prosecna cena proizvedenog automobila je oko 90000E jer se radi Audi Q7,Q8,Porshe Cayeene,VW Touareg… male Ap neracunam to je sitja…. i kazu da je fabrika u gubicime!!! Kapitalisticke lazi za obicnu boraniju!

Ostavite komentar