Vesti

SSC Tuatara – novi zvanični video snimak

Prava raketa na točkovima

SSC Tuatara
359Pregleda

Dok svet čeka na Bugatti da predstavi Chiron Super Sport i možda njime napadne rekord za najbrži automobil na svetu, kompanija SSC je zauzeta radom na modelu Tuatara.

SSC Tuatara

SSC Tuatara je premijerno predstavljen prošle godine na “Konkursu eleganicje” u Kaliforniji. Za ovaj automobil slobodno možemo reći da je prava raketa. Srce ovog hiper automobila je twin-turbo V8 agregat zapremine 5,9 litara koji razvija 1.350 konjskih snaga (1.006 kW).

Međutim, ukupna izlazna snaga modela SSC Tuatara se povećava na čak 1.750 “konja” (1.305 kW) uz pomoć goriva E85. Neverovatna snaga, nizak koeficijent otpora vazduha (0,279) i laka karoserija doprinose tome da on postiže maksimalnu brzinu od čak 483 km/h (300 mph). Naravno, SSC nije jedini proizvođač koji teži tome da probije tu “magičnu barijeru” od 300 milja na sat. Takve planove imaju i Koenigsegg i Hennessey.

Trenutni rekord kao najbrži automobil na svetu drži model Koenigsegg Agera RS. Taj model je postigao maksimalnu brzinu od 457,94 km/h krajem 2017. godine.

Naravno, SSC tek treba da objavi detaljne informacije o modelu Tuatara. Predstavnici kompanije su naveli da bi testiranje trebalo da bude završeno do kraja maja ove godine. Ako sve prođe po planu, prvi primerci ovog modela će kupcima biti dostavljeni tokom avgusta. Prema tome, nećemo još dugo čekati na informaciju za koliko vreme ovaj model ubrzava iz mesta do 100 km/h i kolika će biti njegova cena.

U međuvremenu, kompanija SSC je lansirala novi zvanični video. Na tom snimku vidimo ovaj model kako elegantno krstari drumom.

Ostavite komentar