970_250_eko
Vesti

Range Rover Sport HST – premijera!

Srce ovog modela je redni šestocilindarski agregat sa “blago” hibridnom tehnologijom koji razvija 395 konjskih snaga!

Range Rover Sport HST
2KPregleda

Juče je i premijerno predstavljen Range Rover Sport HST. Reč je o prvom serijskom modelu kompanije Jaguar Land Rover koje poseduje “blago” hibridni pogonski sklop.

Range Rover Sport HST

Srce modela Range Rover Sport HST je potpuno novi redni, benzinski šestocilindraš radne zapremine tri litara. Taj agregat razvija 395 konjskih snaga i 550 Nm obrtnog momenta. JLR je odlučio da ovim agregatom zameni benzinski V6 motor zbog ugradnje elektičnog kompresora i novog turbo punjača. Snaga se prenosi na sva četiri točka, a Range Rover Sport HST ubrzava iz mesta do stotke za 6,2 sekunde. Maksimalna brzina je 225 km/h.

Predstavnici kompanije Jaguar Land Rover su naveli da elektromotor pokreće kompresor. Time se smanjuje “turbo rupa”. Range Rover Sport HSV ima i sistem za rekuperaciju energije kočenja, koja se skladišti u bateriji od 48 V. Land Rover tvrdi da je, zahvaljujući “blago” hibridnoj tehnologiji, u odnosu na raniju verziju sa V6 motorom unapređena ekonomičnost u vožnji i smanjena emisija CO2 za čak 12 procenata.

Predstavnici kompanije su naveli da Range Rover Sport HSV na 100 kilometara troši 9,3 litara benzina. Takođe, emisija štetnih gasova je 213 g/km.

Što se dizajna ovog modela tiče, on se od standardnih modela razlikuje po jedinstvenim oznakama i komponentama od ugljenikovih vlakana. U kabini se ističu Dynamic prednja sedišta presvučena crvenom i crnom kožom. Range Rover Sport HSV je opremljen i brojnim sistemima za asistenciju vozaču i sistemima bezbednosti.

Range Rover Sport HST

Ovaj model će se prodavati po ceni od 81.250 funti u Velikoj Britaniji. Tek treba da bude odlučeno da li će se naći i na ostalim tržištima.

Range Rover Sport HST
Range Rover Sport HST
Range Rover Sport HST

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery