970_250_eko
Vesti

Ferrari odustao od planova za model Dino sa V6 agregatom!

Bar za sada...

Ferrari Dino V6 - render
495Pregleda

Ferrari ne planira da na „veliku scenu“ vrati oznaku Dino, odnosno, ne planira konstrukciju novog modela koji bi to ime poneo. Tako je bar za sada, ako je verovati rečima šefa marketinga te kompanije, Enrika Galiera.

Ferrari Dino V6 - render

Naime, Galiera je na pitanje o tome da li su planovi o novom Dino modelu „pali u vodu“, rekao sledeće: „Nikada ne bih rekao da je nešto definitivno „propalo“, kada je reč o budućnosti. Međutim, takav model nije u našim planovima, bar ne u skorijoj budućnosti“.

Prema tome, jasno je da čelni ljudi proizvođača iz Maranela imaju druge prioritete. Među njima je i model SF90 Stradale, prvi plug-in hibridni model sa oznakom „propinjućeg konja“.

Glasine o novom, uvodnom Dino modelu sa V6 agregatom pojavile su se još 2016. godine. Tada je pokojni Serđio Markione najavio mogućnost za povratak Dino oznake i V6 agregata ispod haube jednog Ferrarija.

Međutim, očigledno je da u planovima za blisku budućnost nema mesta za takav model. Naime, Ferrari je najavio 15 novih modela do 2022. godine, a četiri od njih su već predstavljeni. Reč je o modelima F8 Tributo, SF90 Stradale, F8 Spider i 812 GTS.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery